Alakul a nemzeti közlekedési holding

Országos közlekedési holdingba vonná össze a vasúti személyszállítást és az autóbusz-közlekedést a kormány; a MÁV-Start és a 12 helyi Volán-társaság egyesüléséből születne olyan szállítási cég, amellyel jelentős költség- és létszámcsökkentés érhető el, ráadásul elkerülhetőek lennének a párhuzamosságok és egységesíthetők lennének a viteldíjak is – írta a Napi Gazdaság pénteken

 

A lap emlékeztet, hogy a magyar kormány és az IMF közötti tárgyalásoknak is egyik kulcseleme volt a közösségi közlekedés átalakítása. Egy korszerűbb szerkezetű, integrált helyközi közlekedés elméletben akár az utasoknak is olcsóbb lenne, és csökkentené a költségvetési kiadásokat is.

Korábbi lapértesülések szerint már nyár elején elindult a most három különálló cégben működő MÁV-Start, a gépészet és a vontatás összevonásának előkészítése, és a Volán-társaságok holdinggá alakításának ötlete is felmerült már, ám ez utóbbit a szakszervezetek tiltakozása megakasztotta a folyamatot – írta a Napi Gazdaság.
A lap szerint korábban a BKV beolvasztását is felvetették, ám a fővárosi közlekedési cég hatalmas adósságállománya miatt letettek erről, ahogyan lekerült a napirendről a Malév "beintegrálása" is.

forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes