Akár már a héten újabb sztrájkhullám jöhet

Akár már a héten folytatódhatnak az év végi ünnepek miatt felfüggesztett sztrájkok, miután sem a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, sem a Repülőtéri Dolgozók Szakszervezete nem tudott megállapodni a munkáltatókkal. A munkabeszüntetésekhez csatlakozhat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is, amely egyedüliként nem fogadta el a kormány 13. havi illetménykompenzációjának ajánlatát.

Akár már ezen a héten folytatódhatnak a karácsonyi ünnepek miatt felfüggesztett sztrájkok. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) korábban azt ígérte: január második hetére kezdeményezik a munkáltatókkal a tárgyalások folytatását, ezek eredményétől teszik függővé a további munkabeszüntetéseket.
A közlekedési dolgozókhoz csatlakozhat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is, akik egyedüliként nem írták alá a közszféra 13. havi illetményének kompenzálásáról szóló egyezséget.
VDSZSZ: a kollektív szerződés aláírása ellenére folytatódhat a sztrájk
Nem befolyásolja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének követeléseit a kollektív szerződés aláírása, így januárban újraindulhat a december 14-én megkezdett, határozatlan idejű országos vasutassztrájk.
Mint azt Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke elmondta, érdekképviseletük számára elfogadhatatlan volt a MÁV vezetésének 4,1 százalékos béremelési ajánlata, a többi szakszervezet azonban aláírta az erről szóló megállapodást. Hozzátette: 7 százalékos növekedést tartanak indokoltnak.

A cikk részletei –>


- inforadio.hu –

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes