Akiknek kedvező a reptéri káosz: tömeg a MÁV-nál, Volánnál

Teljes kihasználtsággal közlekedtek hétvégén a nemzetközi autóbuszjáratok és a vonatok a légtérzár alatt.

Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-Start Zrt. szóvivője az MTI-nek hétfőn reggel elmondta, hogy hétvégén Csehország és Németország felé jelentősen megerősödött a forgalom. Több kocsival közlekedett a MÁV-START Románia, valamint Zürich, München, Berlin felé. A járatok kihasználtsága 80-90, esetenként 100 százalékos volt a nyugat-európai útirányokban az egyébként 30-40 százalékos helyett. Budapestre is többen jönnek vasúton a megszokottnál.

A MÁV-START szóvivője hangsúlyozta, hogy hétfőn is megerősítik a nemzetközi pénztárakat, több munkatárs dolgozik. A MÁV-direkt ügyfélszolgálaton is többen várják a hívásokat.

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint az izlandi vulkánkitörés miatti európai légiforgalmi korlátozás rendkívüli utazási igényeket generált a Volánbusz/Eurolines nemzetközi autóbuszjáratok iránt is.

A Volánbusz Zrt. péntektől a megnövekedett utazási kereslethez igazodóan a menetrendben meghirdetett nemzetközi járatokon túl több európai irányba rendkívüli járatokat indított. A legkeresettebb úticél London volt, ahová a külföldi Eurolines partneri kapacitásokat is bevonva minden nap indított autóbuszt a hétvégén, szombaton például egyszerre hatot is. Ezen kívül mentesítő buszokat indított a Volánbusz Hollandiába, Franciaországba és Németországba.

A különleges igényekre is reagálva különjárati csoportos utazásokat is lebonyolított a Volánbusz Nyugat-Európába, például a Londonba a szabad kapacitásoktól függően vasúton és kompon is bonyolítják az átkelést.

A Volánbusz Zrt. hangsúlyozta: a légiforgalmi közlekedés normalizálódásáig továbbra is fenntartja rendkívüli intézkedéseit, azaz többlet személyzettel, meghosszabbított nyitva tartással üzemelteti Budapest, Népliget autóbusz állomás nemzetközi pénztárát.

Kovács Miklós, az Orangeways vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy hétvégén megduplázták az Amszterdamba, illetve Prágán keresztül Németországba közlekedő járataikat. Amszterdamba egy helyett két autóbuszt, a Prága-Németország útvonalon három járat helyett napi hatot közlekedtettek. Vasárnap új járatot indítottak Budapest és Párizs között. Járataik teljes kihasználtsággal közlekedtek oda-vissza egyaránt.

A cég vezérigazgatója hangsúlyozta: felkészültek arra az esetre, ha továbbra is fennmarad a légtérzár.

Szerző: MTI eco

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes