Aki teheti, az külföldön tankol

A Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint folytatódott februárban is üzemanyag forgalom visszaesése, 10 százalékos csökkenést mértek tavaly februárhoz képest. A szervezet főtitkára azt mondta: a környező országokban mindenhol olcsóbb a benzin, vagy a gázolaj, ezért aki tud, az nem Magyarországon tankol.

Februárban is folytatódott az üzemanyag-forgalom visszaesés, közel 10 százalék kevesebb fogyott, mint egy éve ilyenkor – közölte az InfoRádióval a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Wilde György kiemelte: az idei év első két hónapjában összesen 12 százalékos visszaesés látható az egy évvel korábbihoz képest.
A benzinnél nagyobb a visszaesés, mint a gázolaj esetében, de ennek az az oka, hogy a szállításhoz használt járművek általában dízelmotorral mennek, és ezek akkor is közlekednek, ha nincs elég utas vagy áru – fejtette ki a főtitkár. Hozzátette: Tavaly kevesebb benzin fogyott, mint 1989-ben, míg a gázolajnál egy folyamatos növekedési tendencia figyelhető meg.
A környező országokban mindenhol olcsóbban lehet tankolni, így aki tud, az nem Magyarországon veszi meg az üzemanyagot. Ennek következtében pedig az adó sem a magyar államkasszába kerül, így az utak minőségének javítására is kevesebb pénz jut – emelte ki Wilde György.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes