Adójóváírás: kérni kell, hogy havonta megkapjuk

Aki még márciusban szeretne áttérni a havi elszámolásra, annak ezt legkésőbb március 22-ig meg kell tennie.

Szollár Domokos kormányszóvivő arra hívta fel a figyelmet: az adócsökkentés minden érintettnek jár, de az adójóváírás rendszerén keresztül megjelenő többletpénz az adózó döntésétől függően érkezhet havonta, vagy éves elszámolásban is. Hangsúlyozta: az alapállapot mindenkinél az éves elszámolás, ezért aki nem nyilatkozott másként, annak évente egyszer, egy összegben utalja majd az APEH a többletet.

Szollár jelezte, hogy aki még márciusban szeretne áttérni a havi elszámolásra ezt március 22-ig teheti meg. Ehhez egy nyilatkozatot, kérvényt kell kitölteni a munkáltatónál. Aki így dönt, annak áprilistól már az emelt összegű bére érkezik a számlára, az előző hónapokban felhalmozott többletet pedig utólag is egy összegben megkapja – fűzte hozzá.

A kormányszóvivő beszámolt arról, hogy a kabinet döntése értelmében a közszférában az elmúlt három hónapra visszamenőlegesen utalja a munkavállalókat megillető adójóváírást, így három hónapnyi pluszpénzt kaphat minden közalkalmazott.

Szollár Domokos emlékeztetett: a kormány a 2010-es adócsökkentést ígéretéhez híven végrehajtotta, és ennek eredményeként az adózók 90 százaléka az alsó, 17 százalékos kulccsal adózik. Egy átlagkeresetű munkavállaló éves szinten így közel egyhavi bért jelentő nettó összeggel többet visz az idén haza – hangoztatta.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes