ACEA: lassult az európai autópiac zsugorodása

Júniusban lassult az európai autópiac zsugorodása – derül ki az európai autógyártók szövetségének (ACEA) kedden közzétett kimutatásából.

Az adatok szerint júniusban 2,8 százalékkal kevesebb,  összesen 1,2 millió kocsit helyeztek forgalomba az Európai Unióban,  mint egy évvel korábban. Ez a legkisebb mértékű visszaesés a nyolc  hónapja tartó folyamatban, májusban még 8,4 százalék, áprilisban 6,5  százalék volt az éves csökkenés. 

Az összeállítás szerint Magyarországon júniusban mintegy ötezer  új autó kapott rendszámot, 17,8 százalékkal több, mint egy évvel  korábban. Az első hat hónap értékesítési adatai is jobbak  Magyarországon, mint az uniós átlag: összesen 27.700 kocsit  helyeztek forgalomba, mintegy 20 százalékkal többet, mint tavaly  január-június között, miközben az unióban 6,8 százalékos volt a  tizenkét havi visszaesés. 

A jelentősebb piacok közül Nagy-Britanniában 3,5, Németországban  2,9 százalékos növekedést regisztrált az ACEA, Spanyolországban 12,1  százalékkal, Olaszországban 24,4 százalékkal, Franciaországban 0,6  százalékkal csökkentek az eladások júniusban az egy évvel korábbihoz  képest. 

A legnagyobb vesztesek egyike az Opel, eladásai 15 százalékkal  estek vissza az első félévben, a Fiaté 17 százalékkal, a PSA Peugeot  Citroeneké közel 14 százalékkal csökkent.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes