Ablon: már az idén talpra állhat a logisztikai ingatlanpiac

Régiós felmérésük szerint a magyar piacon az idén a spekulatív fejlesztések drasztikus visszaesése várható, és megnő a jelentősége az előbérleti szerződéseknek, annak ellenére, hogy az ilyen jellegű fejlesztések finanszírozása és megvalósítása továbbra is kihívást jelenthet a fejlesztőknek – olvasható az Ablon ingatlanfejlesztő cég közleményében.

Logisztika

Magyarországon a visszafogott fejlesztői aktivitás mellett 2010-ben 120 ezer négyzetméter új logisztikai fejlesztést adhatnak át elsősorban az előbérleti szerződéseknek, és az előre megrendelt, úgynevezett build-to-suit projekteknek köszönhetően.

Hasonlóan alakulhat a magyar logisztikai piacon a bérlői aktivitás is: 120-150 ezer négyzetméter raktárterület bérbeadása várható, így az üresedési ráta valamelyest csökkenhet majd.

Lovro Adrienn, az Ablon Group magyarországi ügyvezető igazgatója a közleményben kiemeli: a logisztikai ingatlanok piaca, mivel közvetlen kapcsolatban áll a termelőszektorral, mindig előbb reagál a gazdasági folyamatokra. Ha az eddig tapasztalt pozitív gazdasági folyamatok nem torpannak meg, úgy akár már a jövő év elejére talpra állhat ez a szegmens, szemben az irodapiac 2012-re prognosztizált emelkedésével.

Az Ablon cégcsoportot 1993-ban alapították. A londoni tőzsdén jegyzett részvénytársaság Magyarországon kívül Csehországban, Lengyelországban és Romániában folytat ingatlanfejlesztési tevékenységet.

Az Ablon csoport összesen 20 hazai projekt fejlesztése során több mint 400 millió eurónyi befektetést hozott Magyarországra, amellyel összesen 205.000 négyzetméter beépített területet hozott létre, és több mint 8.500 munkahelyet teremtett.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes