A Záhonyi térség miatt módosították a kritériumrendszert

A Magyar Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) kezdeményezésére a logisztikai szolgáltató központok (LSZK) tavaly elindított nagy sikerű minősítése tovább folytatódott – tudta meg a Világgazdaság Bíró Koppány Ajtony főtitkártól. A Logisztikai Egyeztető Fórum (LEF) döntése alapján a közelmúltban újabb hét logisztikai létesítményt minősítettek (ezzel számuk a három kategóriában – intermodális, regionális és helyi LSZK – 26-ra nőtt), és elfogadták a rendszer módosítását is.

Az utóbbi indoklásául a szakember elmondta, hogy a záhonyi térség, a vonatkozó kormányhatározat által megjelölt terület, önálló intermodális logisztikai térséget alkot.

Ennek értelmében egyrészt az intermodális logisztikai szolgáltató központok kritériumrendszere kiegészül a Záhony térségi intermodális logisztikai szolgáltató központra vonatkozó címmel és feltételekkel. Hasonlóan egészül ki másrészt a regionális logisztikai szolgáltató központokra vonatkozó kritériumrendszer. Az újonnan mi-nősített központok, egy kivételével, a záhonyi térségben vannak.

Közülük négy kapott Záhony térségi intermodális LSZK címet. A hét újonnan minősített központ közül kettő kapott Záhony térségi regioná-lis LSZK címet. A MÁV Raktár Kft. által Záhonyban üzemeltetett logisztikai létesítmény területe 13,4 hektár, normál és széles vasúti kapcsolata, 89 ezer négyzetméter szabadtéri tárolófelülete és közel nyolcezer négyzetméter különböző belmagasságú raktára van.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes