A vízi áruszállításról tárgyalnak az EU-s közlekedési miniszterek

A vízi áruszállítás versenyképességének javításáról, a folyami és rövid távú tengeri hajózás európai fuvarozási és logisztikai láncokba való bekapcsolásáról és a nemzeti álláspontok egyeztetéséről tárgyalnak szerdán és csütörtökön a belgiumi Antwerpenben az uniós tagállamok közlekedési miniszterei.

Az informális tanácsülésen a magyar küldöttséget Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár vezeti – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán.

A megbeszélések fő témái az áruszállítás környezeti hatásainak csökkentése a vízi közlekedés részarányának növelésével, a kikötőfejlesztések összehangolása, a folyami és rövid távú tengeri hajózást is érintő megoldások elterjesztése.

A magyar delegáció a tanácsülés hivatalos programján túl kétoldalú találkozókon ismerteti partnereivel a magyar elnökségi program főbb közlekedési célkitűzéseit. Völner Pál tárgyal a belga, cseh, holland, lengyel és szlovák társminisztériumok képviselői mellett Siim Kallas uniós közlekedési biztossal, az Európai Bizottság alelnökével, valamint az EB Mobilitási és Közlekedési Főigazgatósága részéről Matthias Ruete főigazgatóval és helyettesével, Kazatsay Zoltánnal is.

A közlemény szerint a vízi áruszállítás részarányának növelése egyértelmű közösségi közlekedéspolitikai célkitűzés. A belga és magyar kormány uniós soros elnökségi időszaka alatt kiemelt figyelmet fordít a gazdasági és környezeti szempontból egyaránt fenntartható belvízi hajózás szerepének erősítésére.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes