A várható nagy forgalom miatt már pénteken sem lesz korlátozás a Megyeri-hídon

A hídszerkezet állapotának kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálata – a várható megnövekedett ünnepi forgalom miatt – már csütörtök délután 17 órától szünetelni fog. Ennek köszönhetően pénteken sem kell forgalomkorlátozásra számítani a Megyeri-hídon, ezzel is elősegítve a zavartalan közlekedést – tájékoztatott az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

 

Az ÁAK Zrt. az ünnep előtt azt tanácsolja az útnak indulóknak, hogy az általa kezelt autópályákkal kapcsolatban az autópályára való felhajtás előtt tájékozódjanak. A legfrissebb közlekedési helyzetképről mobiltelefonon SMS-ben is kérhetnek aktuális forgalmi információt, ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M3, M7) a következő telefonszámra: +36 70 777 4636. A szolgáltatás igénybevétele az alapdíjas SMS árán felül díjmentes.

Október 28-án, csütörtök délután 17 óráig, valamint a háromnapos hétvégét követően november 2. és november 15. között forgalomkorlátozásra kell számítani a Megyeri-hídon. A jelzett időszakokban az arra közlekedőket mindkét irányban a leállósávra terelik, ami várhatóan jelentős torlódásokat eredményez a környéken.

A forgalomkorlátozás oka, hogy a híd szerkezetének kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálatára most kerül sor. Ezt a feladatot kizárólag az úgynevezett alpin-technikával lehet végrehajtani, amelynek feltétele, hogy az alpinisták alatti területet biztosítják, ezért van szükség a terelések kiépítésére. A híd belső szerkezeti vizsgálatát az ÁAK Zrt. saját szakembereivel is el tudja végezni, a külső ellenőrzésnek azonban csak ez az egy módja létezik, amelyet még a tél beköszönte előtt le kell folytatni. Mivel az eljárást az előírások szerint különböző hőmérsékleti viszonyok között is meg kell ismételni, ezért várhatóan 2011 tavaszán újabb forgalomkorlátozásokra lehet számítani.
Az okozott kellemetlenségért az erre közlekedők türelmét és megértését kérjük!

További információ:

Béni Gyöngyi, kommunikációs vezető
+36 309 606 996
Állami Autópálya Kezelő Zrt.
www.autopalya.hu

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes