A Volvo új képzési programmal javítja a helyi munkaerő elhelyezkedési lehetőségeit

Egyesült Államok, Pennsylvania, Franklin megye – decembertől a Franklin Megyei Karrier és Technológiai Központ kínálatában egy új mechanikai-szerelési képzési program kap helyet, mely a Központ és a Volvo Construction Equipment között létrejött partnerség keretein belül valósul meg. A képzés célja, hogy az ott végző diákok könnyebben el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon, mivel naprakész és specializált tudással kerülnek ki az iskolapadból.

Mivel az összeszerelési és mechanikai tudással rendelkező alkalmazottak iránti kereslet egyre inkább nő a régióban, a Központ igazgatója, Keith Yohn szerint a képzés képes lesz biztosítani ezen igények kompetens alkalmazottakkal való folyamatos ellátását.
„Hatalmas lehetőség a képzés diákjai számára, hogy részt vehetnek a programban – így képesek lesznek felvenni a versenyt a munkaerőpiac magas elvárásaival is, de ami még fontosabb, hogy ez magasabb bérekben is tükröződni fog. Ezért ez mindenképpen nagy előrelépést jelent nekik.” – nyilatkozta Yohn.

A képzést megnyitó ceremónián jelen voltak a Volvo Construction Equipment képviselői is, akik elmondták: az új program nem csak, hogy összeszerelési és lean gyártási ismereteket ad a résztvevőknek, de a gyakorlatban is elsajátíthatják a különböző technikákat egy ténylegesen is működő gyártási környezetben.

A képzés természetesen illeszkedik a Volvo stratégiájához is: a következő 3-4 évben három új gép (rakodó- és kotrógépek, illetve dömperek) összeszerelési munkáit is a régióban lévő gyáregységben szeretnék megvalósítani, ezért nagy szüksége lesz a Volvo-nak is a szakképzett munkaerőre – mondta el Sean Glennon, a Volvo shippensburgi gyárának vezető menedzsere.
„A Volvo és a Franklin Megyei Karrier és Technológiai Központ közti együttműködés eredményeképpen induló képzésben végzők rendelkezni fognak minden szükséges tudással, melyek ahhoz kellenek, hogy akár azonnal el is tudjanak helyezkedni gyakorlatilag bármilyen összeszerelő üzemben – természetesen számítani fogunk rájuk a Volvo-nál is” – nyilatkozta Glennon.

A Központ tanárai közül hárman már el is végezték a Volvo 40 órás tréningprogramját, melynek köszönhetően az új képzés oktatása decembertől el is indulhat – többek között mezőgazdasági- és dízel mechanikai, illetve hegesztési tudást átadva a program diákjai számára. A jövőben a képzést azok a diákok is elvégezhetik majd, akik a Központ karosszéria-javítási, gépjármű mechanikai, illetve más mérnöki képzéseire járnak.

„A Volvo nagy hatással lesz a helyi munkaerő-képzési és oktatási rendszerre. Úgy gondolom, hogy a gyakorlati tapasztalatnak és a korszerű tudásnak köszönhetően a programban végzők azonnal el fognak tudni helyezkedni – és ami a legfontosabb, hogy a régióban is maradnak” – nyilatkozta Michael Ross, a Franklin Megyei Területfejlesztési Igazgatóság elnöke.
Ezzel párhuzamosan a Volvo mintájára több országban is elindultak hasonló kezdeményezések, tekintve, hogy a helyi munkaerő fejlesztése és minél aktívabb bevonása kulcsfontosságú kérdés az egyes régiók gazdasági fellendülését tekintve.

Forrás: Herald-mail
Beküldte: BME Lean LOGISZTIKA

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes