A Volkswagennél olyan magas szintre nőtt a gyártás, hogy akadozik a termelés

Több vezető autógyárnak is gondot okoz, hogy nem kapja meg időben a gyártáshoz szükséges alkatrészeket a beszállítóktól – mondta a Daimler vezérigazgatója egy iparági konferencián. A Volkswagen például emiatt a jövő hétfőn egy napra le is áll, a többi német autógyárnál csak olykor-olykor vannak fennakadások, de ezek egyelőre még menedzselhetők.

A Daimler első embere, Dieter Zetsche szerint az alkatrészhiány kezd komolyabb feszültséget okozni a minden idők legnagyobb válságából éppen csak magához tért ágazatban. Az autógyárak főként az ázsiai kereslet megugrásának köszönhetően maximális kapacitással dolgoznak, s ezzel nem tudnak lépést tartani a beszállítók – részben azért is, mert a válság során a kereslet megcsappanása miatt sokan tönkrementek.

"A Volkswagennél olyan magas szintre nőtt a gyártás, hogy akadozik termelés" – mondta a társaság szóvivője a német auto motor sport hírportálnak. Ezért döntöttek úgy, hogy egy napra leállítják a gyártást a VW központi üzemében, Wolfsburgban. A leállás a Golf, a Tiguan és a Touran modelleket érinti, ezekből naponta háromezer darabot állítanak elő az üzemben.

A stuttgarti Daimlernél egyelőre nincsenek problémák a szóvivő szerint, és a BMW-nél sincsenek tervek a gyártás átmeneti leállítására.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes