A világcégek szolgáltató központjai szívesen jönnek Magyarországra

Tízezer milliárd dolláros bővülés várható a szolgáltatói központok világpiacán, ami a magyar gazdaságra is jelentős hatással lehet, miután az országban nyolcvan ilyen szervezet működik, hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Magyarország a közép-európai régió különösen vonzó állama a vállalati szolgáltató központok működtetőinek, ami azért is jó hír, mert az ágazat további komoly felfutása várható a világon.

A világszerte tevékenykedő nagy cégek részlegeit jellemzően informatikai, személyzeti (hr), pénzügyi és beszerzési feladatok elvégzésével segítő vállalati szolgáltató központok szerepe a költséghatékonyság előtérbe kerülésével nagyon gyorsan nő – mondta Seregdy Tamás, az Ernst & Young (EY) üzletági igazgatója.

Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy itt nagyon szívesen telepednek le szolgáltató központok, aminek döntően az az oka, hogy minden feltétel adott a működésükhöz. A régióban két olyan állam van, amit ezek a központok preferálnak: Lengyelország és Magyarország.

A globális cégeknek az ilyen centerek felállítása megtakarítást jelent, Magyarországnak pedig idetelepülésük új befektetést, munkahelyek létrehozását. Becslések szerint jelenleg 30-50 ezer fő között lehet a szolgáltatató központok magyarországi dolgozóinak száma.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes