A VDSZSZ-sztrájk bizonytalanságot okoz

A vasúttársaság értesíti az utasokat, hogy a VDSzSz Szolidaritás által vasárnap 0.00 órától meghirdetett, majd december 14-én 18.00 órától országosra kiterjesztett sztrájkja miatt járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani, a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan lesz.

A vasúttársaság központi irányítói ugyanakkor készen állnak arra, hogy a vonatközlekedést a magyar vasútvonal egész hálózatán, operatív módon irányítsák.
A vasúttársaság hangsúlyozza, hogy a sztrájktörvény alapján biztosítja a munkabeszüntetésben részt vevők jogait, de ugyanakkor azon munkavállalók számára, akik dolgozni szeretnének, garantálja a zavartalan munkavégzést. A törvényes eszközökkel a társaság továbbra is azon lesz, hogy ahol a biztonsági feltételek adottak, ott közlekedjenek a vonatok.  
A MÁV hangsúlyozza: a VDSzSz Szolidaritás a mostani munkabeszüntetéssel ismét lehetetlen helyzetbe hozott több ezer utast, főleg ilyenkor, amikor ezüstvasárnapon, sokan szerették volna igénybe venni a vonatokat. Nehéz helyzet elé állította az utasokat a szakszervezet azért is, mert vasárnap többen tértek volna vissza Budapestre, amely most a VDSzSz Szolidaritás munkabeszüntetése miatt meghiúsult, bizonytalanná vált. 
A reggeli órákban a vasútvonalakon egy-egy vonatjáratit sikerült elindítani, de vannak olyan vonalak, állomások, ahol nincs vasúti közlekedés. 
Budapest Déli pályaudvaron a forgalomirányító és a tolatási műveletekben dolgozók munkabeszüntetése miatt nincs vonatközlekedés, a vonatok a Kelenföldi pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak. A Keleti nem indít és nem fogad vonatokat a kocsivizsgálók sztrájkja miatt, Kőbánya felsőn is sztrájkolnak a forgalomirányítók, ezért nincs vonatközlekedés. Az esztergomi vonatok közlekednek. Ismereteink szerint a Nyugatiban is akadozik a vonatközlekedés.

A cikk részletei: –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes