A vasút nem olcsó, de össztársadalmi ügy

Szükséges nemcsak a MÁV, hanem a közösségi közlekedés átalakítása is – hangsúlyozta a MÁV elnök-vezérigazgatója a Nemzeti Vasúti Kerekasztal megnyitóján. Szarvas Ferenc szerint a vasút rendbetétele össztársadalmi ügy.

kereskedelni vonat pennsylvania

Változás kell – hangsúlyozta a MÁV elnök-vezérigazgatója, amikor megnyitotta a Nemzeti Vasúti Kerekasztalt. Szarvas Ferenc azt mondta: nem lehet tovább halogatni a MÁV és egyben a közösségi közlekedés rendbetételét.

Az elnök-vezérigazgató szerint tény, hogy a vasút nem olcsó, és a motorizáció fejlődésével sokat romlott a kötött pályás közlekedés helyzete, de a MÁV rendbetétele nem csupán egy állami nagyvállalat gondja, hanem össztársadalmi ügy, eszerint kell megállapítani a célokat és meghatározni a változás módját.

Az elnök-vezérigazgató részletekről, konkrét tervekről egyelőre még beszélt, ahogy mondta: előbb kell egy kormányzati döntés a vasút jövőjéről, aztán közösségi közlekedési stratégia, azon belül a vasúti koncepció, és e folyamatnak még csak az elején tartunk. Szarvas Ferenc úgy fogalmazott: ismert a MÁV komoly mértékű adósságállománya és alulfinanszírozottsága, és biztos, hogy egy lépcsőben nem lehetséges a problémák megoldása.

Forrás: inforadio.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes