A tízéves jubileum alkalmából a FedEx kibővíti a Roissy-Charles de Gaulle repülőtéri csomópontot

A FedEx Express, a FedEx Corp. (NYSE, FDX) leányvállalata és a világ legnagyobb szállítási cége csütörtökön bejelentette a párizsi Charles de Gaulle reptéri csomópont bővítését, ami a FedEx részéről a régiós növekedés támogatása iránti folyamatos elkötelezettséget jelzi.

A létesítmény tizedik évfordulója és a bővítés alkalmából tartott ünnepségen több mint 300 vendég vett részt, köztük Pierre Graff, az Aéroports de Paris elnök-vezérigazgatója.

A Charles de Gaulle repülőtéren működő kibővített létesítmény, amely jelenleg az Egyesült Államokon kívül működő legnagyobb FedEx csomópont, jelentősen megnöveli a kezelhető csomagok és dokumentumok mennyiségét, és lehetőséget nyújt a FedEx számára a további növekedésre, termék- és szolgáltatási portfoliójának kiszélesítésére.

A FedEx és az Aéroports de Paris 158 millió dolláros közös beruházásában létrejött új létesítményben a FedEx továbbra is világszínvonalú szolgáltatást nyújt ügyfeleinek.

Teljes alapterület: 77.000 m2
A szortírozó terület 49.600 m2-ről 72.000 m2-re növekedett
Megnövelt szortírozási kapacitás: óránként 54.000-61.500 dokumentum és csomag feldolgozása
Bővített teheráru/veszélyes anyag terület: 1.400 m2-ről 13.000 m2-re nőtt
Heti 300 repülőjárat

“Fontos pillanat ez a párizsi Charles de Gaulle repülőtér számára, amely Európa legnagyobb és a világ hatodik legnagyobb teheráruszállítási repülőtere”, mondta Graff. “A FedEx csomópont bővítése a repülőtér nagyszabású fejlesztésének része, amellyel megszilárdítja kulcsfontosságú stratégiai szerepét, és tovább növeli pozícióját jelentős régiós osztályozási és elosztó központként.” A bővítés további lökést ad a Roissy-CDG európai platformja fejlesztéséhez, amely a régió és Franciaország versenyképességének és vonzerejének átfogó növelésére törekszik. Az európai nagysebességű teherszállító vasút fejlesztését előirányzó CAREX projekt alapító tagjaként a FedEx kinyilvánította elkötelezettségét a vasút mint alternatív logisztikai megoldás iránt az európai expressz teheráruszállításban, így csökkentve a zaj- és széndioxidkibocsátást.

“A FedEx rendkívül büszke arra, hogy ez a világszínvonalú központ magasabb színtű szolgáltatásokat tesz lehetővé európai vállalati ügyfeleink számára, így kapcsolatot teremtve számukra a globális piaccal”, jelentette ki Robert W. Elliott, a FedEx Express európai, közel-keleti, indiai és afrikai tevékenységéért felelős elnöke. “Az utóbbi évtizedben a központ komoly növekedést mutatott: a létesítményen áthaladó csomagok és dokumentumok mennyisége megkétszereződött. A FedEx csomópont bővítése az Ile-de-France régió további növekedésébe vetett hitünket és a globális gazdaságban betöltött kulcsszerep iránti elkötelezettségünket tükrözi.”

“Egyúttal ünnepeljük a FedEx HUB és Franciaországban dolgozó 2600 munkatárs kiemelkedő ügyfélkiszolgálás terén elért eredményeit”, mondta Alain Chaillé, a FedEx Express dél-európai műveleti alelnöke. “A csomópontban dolgozó sokrétű csapat 50 országot képvisel és kiváló teljesítményt nyújtottak az elmúlt évtizedben, bízunk abban, hogy az elkövetkező években is megfelelnek ügyfeleink elvárásainak.”

- Mmd -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes