A százéves Scania tehergépjármű-összeszerelő üzemegységet avatott Szentpéterváron

A Scania 1910-ben – exporttevékenysége kezdetén – az első külföldön értékesített járművét az oroszországi Szentpétervárra szállította le. A százéves évfordulóra a vállalat felavatta az új szentpétervári tehergépjármű-összeszerelő és felépítményező üzemet, amely főleg az orosz piacot szolgálja majd ki.

Scania2

Az új egységből a Scania az orosz piac előírásainak és működési környezetének megfelelően összeállított teljes járműveket fog szállítani. Az üzem létrehozása szervesen illeszkedik a Scania stratégiájába, mely szerint az orosz piacon szeretné jelenlegi pozícióját tovább erősíteni.
„Ezzel az egységgel közelebb kerülhetünk ügyfeleinkhez, lerövidíthetjük a szállítási időket, illetve jelentősen megnövelhetjük az oroszországi ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink szintjét és mennyiségét” – mondta Johan Black, az új szentpétervári összeszerelő üzem vezetője.

A szentpétervári egység éves kapacitása 5000 tehergépkocsi-alváz és 1500 felépítmény elkészítése. Az üzem 70 dolgozóval kezdi meg működését.
A Scania helyi beszállítókkal fog együtt dolgozni mind a felépítmények, mind az egyéb berendezések terén. A helyi beszállítók révén rövidebb szállítási határidőket tud elérni a vállalat, amely az egyik legfontosabb előnnyé válhat az oroszországi piaci rész növelése érdekében.
Az oroszországi a Scania hatodik ilyen jellegű szállítási központja a dél-afrikai, dubaji, malajziai, thaiföldi és dél-koreai mellett.
Az 1910-es kezdetek óta a Scania összesen 22 ezer darab tehergépkocsit és buszt értékesített Oroszországban, nagy részüket az elmúlt évtized folyamán.

Scania1

Az első exportra kerülő Scania tehergépkocsik egyike, amely egy sepciális emelőszerkezetes jármű volt. A Scania Szentpétervárra, Oroszországba szállította 1910-ben

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes