A Suzuki is leállt a gázkorlátozás miatt

Gázhiány miatt leállította szerdán tíz órától termelését az esztergomi Suzuki autógyár. Ruska Viktória kommunikációs vezető elmondta: a dolgozókat hazaküldték és arra számítanak, hogy hétfőn újraindíthatják a gyártást. Reggel 8 órától az FGSZ Földgázszállító Zrt. elrendelte a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztók földgázellátásának korlátozását is, miután az első kategóriába tartozó nagyfogyasztókat kedden este már korlátozta.

Néhány órát venne igénybe a gázszolgáltatás visszaállítása, ha újra érkezne Magyarországra földgáz Ukrajna felől – mondta az InfoRádiónak Kutas István, az E.ON Földgáz Zrt. kommunikációs igazgatója. Kedd este a Földgázszállító Zrt. elrendelte a földgázfogyasztás korlátozását, azoknál  nagyfelhasználóknál,  amelyek fogyasztása meghaladja a 2500 köbmétert.
Molnár Csaba energiaügyi miniszter elmondta: felkérték a gázzal tüzelő nagy erőműveket, hogy legkésőbb szerda délelőtt 11 óráig álljanak át kőolajtüzelésre.
"Ezzel a lépéssel naponta 6-8 millió köbméter gázmennyiséget tudunk megspórolni" – mondta a szakminiszter, aki azt is közölte, hogy a lakossági fogyasztás korlátozására egyelőre nem kell számítani.
Szerda reggel már a második kategóriában is korlátozásokat vezetett be az FGSZ Földgázszállító Zrt. Ez a korlátozás még mindig csak ipari nagyfogyasztókat érint, azokat, amelyek 500 és 2500 köbméter/óra teljesítményt használnak.
Kutas István azt közölte: a védett létesítményeket, azaz a közintézményeket, illetve a lakosság fűtését biztosító vállalatokat a tél végéig el tudja látni gázzal Magyarország a tartalékokból.
Szerdán a várható földgázfogyasztás 64 millió köbméter lesz a kedden elrendelt, az első kategóriás – nagy ipari fogyasztókat – érintő korlátozás hatására.

A cikk részletei –>


- inforadio.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes