A Suzuki egy gramm és egy cent csökkentést vár a beszállítóitól

A Suzuki a gazdasági válság, valamint a Japánt ért természeti katasztrófa miatt a beszállítóitól 3 százalékos árcsökkentést kért – közölte Pata József, a nevét viselő és jelentős Suzuki beszállító gépipari Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója

A fajszi gazdasági társaság ügyvezető igazgatója elmondta: a beszállítói értekezleten a Suzuki vezetői arra kérték őket, hogy 3 százalékos csökkentést adjanak az általuk gyártott termékek árából. "Ezt megértettük, hiszen a gazdasági válság és a Japánt sújtó katasztrófa miatt a Suzuki nehéz helyzetbe került, ezért nekünk még abból az összegből is támogatnunk kell, amiért keményen megdolgoztunk" – tette hozzá.

Pata József azt is felajánlotta, hogy egyes, Japánból érkező kötőelemeket hazai vagy más európai gyártóktól szerez be a folyamatos ellátás érdekében.

Az ügyvezető igazgató azt is felajánlotta, hogy a Japánban megsérült beszállítói üzemek által gyártott, egyes alkatrészek gyártását is vállalják, valamint segítséget ajánlott ahhoz is, ha a szigetországban meghibásodott szerszámokat leszállítják Magyarországra, azokat is megjavítják.

A Suzuki kéri a beszállítóitól az úgynevezett 1-1-1 tevékenységet, amely Japánból indult.

Ez azt jelenti, hogy az autó egy-egy alkatrészén, egy gramm súlycsökkentést és egy euro cent költségcsökkentést vár el a gyár a beszállítóktól – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Pata József szerint, gazdasági társasági ebben is élen jár, mert folyamatosan felülvizsgálják az általuk gyártott alkatrészeket, a gyártás technológiáját az alkatrész előállítási költségének csökkentése érdekében.

A fajszi családi vállalkozás fő tevékenysége autóipari sajtolt és hegesztett karosszéria elemek gyártása, a cég legjelentősebb partnere a Magyar Suzuki Zrt., amelynek 1992-es indulásától kezdve beszállítója. Kezdetben 14 féle alkatrészből évente 50 ezer darabot szállítottak, ma 150 féle alkatrészből évi mintegy 30 millió darabot gyártanak a Suzukinak. Bruttó árbevételük 2 milliárd forint, 75 alkalmazottat foglalkoztatnak. Az 5.000 négyzetméter alapterületű üzem 2002-től zöldmezős beruházásban épült, a legmodernebb robottechnikával szerelték fel.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes