A Schenker nemzetközi szállítmányozó cég összevonja magyar érdekeltségeit

A Deutsche Bahn-csoport érdekeltségébe tartozó osztrák Schenker szállítmányozó és logisztikai cég összevonja öt magyarországi érdekeltségét a Schenker Kft.-be, és a jövőben teljes körű szolgáltatást nyújtva piacvezető szerepre törekszik Magyarországon – jelentette be Elmar Wieland, a Schenker & Co AG cég Ausztriáért és Kelet-Európáért felelős elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: a cégfúziót az illetékes versenyhatóságok már jóváhagyták.

Elmar Wieland emlékeztetett arra, hogy a Schenker Kft.-be integrálják a tulajdonos társuktól, a Masped konszerntől nemrégiben megvásárolt, és így 100 százalékos tulajdonukban lévő Masped-Schenker Kft.-t és a Masped-Railog Kft.-t is.

A tájékoztatón elhangzott: a cégösszevonás folyamata elindult, jogilag 2011. január 1-jétől működik majd az összevont társaság.

A fúzióval létrejövő Schenker Kft. mintegy évi 22,9 milliárd forint konszolidált árbevételt képvisel, és a magyarországi szállítmányozói és logisztikai szolgáltatók ranglistáján az első három között szerepel.

Vásárhelyi Árpád, a létrejövő DB Schenker Kft. egyik ügyvezetője hangsúlyozta: integrált szolgáltatóként lehetővé válik az ügyfelek teljes körű kiszolgálása, mivel légi, közúti, vasúti, tengeri szállítmányozással, raktározással, vámszolgáltatással, túlsúlyos áruk továbbításával egyaránt foglalkoznak, és területileg Magyarországot teljes egészében lefedik.

Kérdésre válaszolva az érintettek nem árulták el Masped-tulajdoni hányad kivásárlására vonatkozó vételárat.

Kautz István, a Masped Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy a vételár egy részét az építőiparhoz köthető veszteségeik mérséklésére, illetve csepeli és szegedi logisztikai fejlesztéseikre fordítják.

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes