A Scania kapta meg a 2012-es Green Truck díjat

A Scania R 480 Euro 6 károsanyag-kibocsátási osztályba tartozó vontatót választották a német Verkehrsrundschau és Trucker magazinok a leginkább környezetbarát járműnek a nehéz-tehergépjárművek között. Az összehasonlításban a Scania 5.851 pontot ért el, amivel egyértelműen az első helyre került, így a svéd gyártó kamionja kapta meg a Green Truck 2012 díjat ebben az évben.

Scania Green Truck díj 2012 (2)

Környezetvédelmi szempontból több tényezőt is megnéztek, végül a járművek üzemanyag-fogyasztása és szén-dioxid kibocsátása volt a két legfontosabb vizsgálati szempont. Az értékelésnél figyelembe vették az Euro károsanyag-kibocsátási osztály szerinti besorolást, valamint egyéb tényezőket, mint például a hasznos terhelést. A Green Truck díj odaítélésének alapja a két magazin által elvégzett számos járműteszt volt.

„Örömmel tölt el, hogy az Euro 6-os motorral szerelt Scania R 480 már tavaly is kiemelkedően szerepelt a sajtótesztekben. Ez tökéletesen bizonyítja, hogy mérnökeink és fejlesztőink kiváló munkát végeztek az Euro 6 motor megalkotásakor, mindvégig szem előtt tartva az ügyfelek által támasztott igényeket.” – mondta Alexander Vlaskamp, a Scania Németország ügyvezető igazgatója.

A Green Truck 2012 díj átadására május 9-én, Frankfurtban kerül majd sor.

A Scaniáról

A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 37 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2011-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 87 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 9,4 milliárd svéd koronát tett ki.

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes