A Rail Cargo Hungaria észak-magyarországi segélyakciója

kovacs_imre

A Rail Cargo Hungaria átfogó segélyakció-sorozattal járul hozzá a természeti katasztrófa által sújtott észak-magyarországi régió megsegítéséhez, a károsultak gondjainak enyhítéséhez és a helyreállítási munkákhoz – jelentette be ma Miskolcon Kovács Imre elnök-vezérigazgató.

Az akció első lépéseként egymillió forintos adományt adott át a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak a kisgyermekek életmentéséhez szükséges lélegeztetőgép beszerzéséhez, amely a miskolci sürgősségi gyermek-mentőorvosi kocsi felszerelésének része lesz. A Miskolci Mentőállomáson rendezett adományozáson Kovács Imre hangsúlyozta: a vállalat készen áll arra, hogy a térség meghatározó cégeivel együtt további segítséget nyújtson azoknak, akik munkájukkal a pusztító árvíz után a jövőt kívánják megalapozni.

Eddig a miskolci gyermekmentősök használták az Alapítvány legrégebbi, 11 éves lélegeztetőgépét. Erre az életmentő eszközre gyakran van szükség a lélegeztetett kisgyermekek szállítása során (évente közel 200 ilyen esetben riasztják a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermekmentőit). Az új HT-70 típusú lélegeztetőgép elődjénél korszerűbb, még nagyobb biztonságot nyújt és már egészen kis súlyú, 5 kg alatti csecsemők lélegeztetésénél is könnyedén alkalmazható az intenzíves ellátások során. A Rail Cargo Hungaria egyébként hagyományosan támogatja az alapítványt, korábban már kétmillió forinttal járult hozzá életmentő gyógyszerek és eszközök beszerzéséhez.

Az elnök-vezérigazgató egyebek között elmondta, hogy a Rail Cargo Hungaria az árvíz tetőzése idején kővel és szénnel rakott vagonokat irányított az áradó folyók hídjaira, hogy a sodrás ellenében növelje a hidak stabilitását. A vállalat a jövőben Felsőzsolca polgármesterének kérésére vasúti kocsikkal és mozdonyokkal segíti az újjáépítéshez szükséges anyagok szállítását a különösen nagy kárt szenvedett településre. Ezt a segítséget a társaság felajánlja Edelény város számára is. Ezen felül a Rail Cargo Hungaria három napos fizetett szabadságot biztosít azon dolgozóinak, akik igazoltan részt vesznek az elhárítás és kármentesítés önkéntes munkálataiban.
A vállalat az árvíz miatt rendkívül nehéz helyzetbe került munkatársai megsegítésére egyébiránt összesen több mint 10 millió forint rendkívüli segélykeret megnyitását hirdette meg.

Forrás: magyarkozlkedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes