A Rail Cargo Hungaria elkötelezett a szakszervezetekkel való megállapodás mellett

A Rail Cargo Hungaria változatlanul középtávú foglalkoztatási megállapodásra és konstruktív együttműködésre törekszik a reprezentatív szakszervezetekkel.

Foglalkoztatási tervében minden ezzel ellentétes híreszteléssel szemben, változatlan országos területi lefedettség megtartása
mellett 460 fıs létszámcsökkentést irányoz elő 2011 elejei hatállyal, biztosítva az érintettek számára az elhelyezkedést segítő, szerteágazó képzési-, átképzési- és szociális programokat és a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét is.

Az elbocsátás a gazdasági válság és a privatizációs folyamat megkezdése, a 2007 óta betartott foglalkoztatási garanciából fakadó veszteséges gazdálkodás miatt vált elkerülhetetlenné. A létszám szőkítését a gazdálkodás hatékonyságát és a szolgáltatások minőségét javító új
technológiai módszerek is indokolják.

A vállalat tulajdonosa és menedzsmentje a vállalat pénzügyi egyensúlyának helyreállításához szükséges intézkedésekről a törvényes egyeztetési kötelezettséget messze meghaladó mértékben tájékoztatja a szakszervezeteket és az Üzemi Tanácsot, illetve a dolgozókat. A megállapodás kellően nyugodt légkörben történő előkészítése érdekében a munkáltató a már bejelentett 460 fő elbocsátásával összefüggő előkészületeket is elhalasztotta.

A Rail Cargo Hungaria bízik abban, hogy a cég és alkalmazottai érdekében a VDSZSZ is részt fog
venni a többi szakszervezethez hasonlóan egy konstruktív megállapodás előkészítésében és felhagy a dolgozók, valamint a közvélemény egyoldalú félretájékoztatásával.

A Rail Cargo Hungaria elkötelezett a nagy létszámú magyar vasutas foglalkoztatása és a magyarországi vasúti teherfuvarozás egyedül általa biztosítható országos területi lefedettségének megőrzése mellett. A vállalat ezen küldetésének megvalósítását továbbra is támogatja a Rail Cargo Austria Csoport.

További információk:
Kurdi Mónika
Marketing- és kommunikációs igazgató
e-mail: press@railcargo.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes