A Raben Group új beruházása Sosnowiecben

Megnyitották a Raben Poland új logisztikai központját Sosnowiecben, az Inwestycyjna u. 4. sz. alatt, közvetlenül a sosnowieci Felső-sziléziai Ipari Régió keleti körgyűrűje mellett található.

 

Az új depóban a Raben Poland nemzetközi- és belföldi közúti szállítmányozást kínál, mind komplett rakományos, mind gyűjtős küldeményekhez. „A Raben Groupnak 10 európai országban vannak depói, és elhelyezkedésüknek köszönhetően a sziléziai raktárak nagyszerű helyszínt jelentenek a közép-kelet európai régióba menő, határon átnyúló projektek megvalósításához. Ezen okból az új logisztikai központ fontos kapcsot jelent a Raben Group hálózatában. A felső-sziléziai városi térség emellett egy olyan gazdasági régió, melyet vállalkozó szellem és jól kiépített infrastruktúra jellemez. A Chorzowban és Sosnowiecben lévő két depónak köszönhetően Lengyelország ezen részén egy kétkapus koncepciót tudunk megvalósítani, melynek segítségével lerövidítjük a távolságot Ügyfeleink felé” – jegyezte meg Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

 

„Örömünkre szolgál, hogy újabb cég választotta Sosnowiecet. Hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a beruházási helyszínből, ahol a Raben Group épületei elhelyezkednek, ez év januárjában 15,6 millió lengyel zloty (kb. 1,1 milliárd forint) értékű beruházással utat és hozzátartozó teljes infrastruktúrát építettünk ki a területen. Ezáltal egy vonzó és mindennel felszerelt területet hoztunk létre az olyan vállalkozók számára, akik fejleszteni akarják üzleti tevékenységüket. Nyitottak vagyunk az együttműködésre, és üdvözöljük a Raben Groupot Sosnowiecben!” – foglalta össze Kazimierz Górski, Sosnowiec polgármestere.

 

A fent említett épület a következőkkel van felszerelve:

  • •    Háromszintes, 1.557 m2 területű irodaépület,
  • •    Raktár- és átrakodó terminál kb. 5.935 m2 területen 54dokkolókapuval,
  • •    Több mint 24.000 m2 szilárd burkolat, azaz járműmanőverezési terület és parkoló teherautók és személyautók részére
  • •    Kapuőr bódé
  • •    Modern tűzvédelmi szivattyúállomás, mely magas színvonalú tűzvédelmet nyújt,
  • •    Védőtetős-raklaptároló.

 

„Bár a raktárat úgy terveztük meg, hogy tartalékot is hagytunk a jövőbeni fejlesztések számára, már most tudjuk, hogy szinte 100%-os kihasználtsággal fog működni. Fel vagyunk azonban készülve rá, hogy ha felmerül az igény, további raktárakat építsünk. Az építési engedély – mely alapján a jelenlegi épületek készültek-, lehetővé teszi számunkra, hogy további három, több mint 44.500 m2 területű magasraktárat emeljünk a Sosnowiec komplexum területén, ahol több mint 300 ember kaphat munkát. Bízunk benne, hogy a folyamatok a közeljövőben ránk nézve kedvezően alakulnak, és ezt a tervet teljes egészében meg tudjuk valósítani” – értékelte a helyzetet Janusz Anioł, a Raben Poland ügyvezető igazgatója.

A beruházás költsége 36 millió lengyel zloty (kb. 2,6 milliárd forint). A Raben Poland ebben a térségben működő depói összesen több mint 500 embert foglalkoztatnak. A fent említett cég kis-, közép- és nagyvállalatokat is kiszolgál többek közt a Sosnowiecben működő depó segítségével, logisztikai szolgáltatásaival járulva hozzá a helyi gazdaság működéséhez.

„Reméljük, hogy az a tény, hogy nagy gonddal és szorgalommal terveztük és valósítottuk meg az új komplexum felépítését, meghozta a kívánt eredményt. Bízunk benne, hogy Sosnowiec lakosai raktárjellegük ellenére is vonzónak találják az épületeket. Az ökológiai szempontok szintén kiemelkedő jelentőséggel bírnak a Raben Group számára, ezért a legújabb technikai megoldásokat használtuk az építés során, és reméljük, hogy a logisztikai folyamatok optimalizációjával együtt ezek az energia-, gáz- és vízfogyasztás jelentős csökkentését fogják lehetővé tenni. Az épületet hővisszanyerős szellőzőrendszerrel szereltük fel, amely amellett, hogy biztosítja a megfelelő munkahőmérsékletet, a hőenergia lehető legnagyobb megtakarítását is lehetővé teszi. A raktárépületet modern gázhajtású fűtőberendezéssel is felszereltük, amely az új technológiának és magas hatékonyságának köszönhetően jelentősen kevesebb gázt fogyaszt” – teszi hozzá Łukasz Pełko régióigazgató a Raben Polska-nal.

 

A Raben Group a következő területeken kínálja szolgáltatásait: átfogó logisztikai szolgáltatások, belföldi- és nemzetközi disztribúció, tengeri- és légi – és intermodális szállítmányozás. 10 európai országban vannak depói, és kb. 1.000.000 m2 -nyi raktárterület áll a rendelkezésére. További információk: www.raben-group.com. A Raben Poland 1991 óta van jelen a piacon. A tapasztalat és megszerzett piaci helyzet garantálja a legmagasabb színvonalú, átfogó logisztikai szolgáltatások biztosítását. A cég hosszú évek óta stabilan működő, több mint 3500 embert foglalkoztató terminálhálózata elősegíti a szállítmányok gyors és biztonságos szállítását Lengyelország területén. Átfogó logisztikai szolgáltatásokat, raktározási, nemzetközi és belföldi közúti szállítmányozási, valamint e-kereskedelmi szolgáltatásokat kínál.

 

A Raben Trans European Hungary a Raben Group disztribúciós hálózatának részét képezi Magyarország területén. A munkatársak létszáma 300 feletti, a cég telephelyei az országban 12 különböző területen találhatóak. A vállalat évek óta használja az ISO 9001 tanúsítványt és rendelkezik ISO 14001, Bio Controll, HACCP, TAPA és AEOF minősítésekkel is. Magyarországon az ügyfelek részére több mint 50.000 m2 raktározási területen végez raktárlogisztikai-szolgáltatást., mind komplett rakományos, mind gyűjtős küldeményekhez. „A Raben Groupnak 10 európai országban vannak depói, és elhelyezkedésüknek köszönhetően a sziléziai raktárak nagyszerű helyszínt jelentenek a közép-kelet európai régióba menő, határon átnyúló projektek megvalósításához. Ezen okból az új logisztikai központ fontos kapcsot jelent a Raben Group hálózatában. A felső-sziléziai városi térség emellett egy olyan gazdasági régió, melyet vállalkozó szellem és jól kiépített infrastruktúra jellemez. A Chorzowban és Sosnowiecben lévő két depónak köszönhetően Lengyelország ezen részén egy kétkapus koncepciót tudunk megvalósítani, melynek segítségével lerövidítjük a távolságot Ügyfeleink felé” – jegyezte meg Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

forrás: mlszksz.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes