A Qualcomm telematikai megoldásokkal szereli fel a Waberer’s Csoport 2200 kamionját

wabererHint

— Az OmniExpress mobil információs rendszerrel Magyarország vezető fuvarozója javíthatja hatékonyságát és jobb szolgáltatásokat kínálhat —

Waalre, Hollandia, 2010. május 18. – A Qualcomm Incorporated (Nasdaq: QCOM), a szállítmányozási, logisztikai és szerviz vállalkozások igényeit kiszolgáló integrált vezeték nélküli rendszerek és szolgáltatások piacvezetője, valamint a Waberer’s International Zrt, Magyarország és Közép-Kelet-Európa piacvezető közúti árufuvarozója – a húsz legnagyobb európai fuvarozó vállalkozás egyike – ma bejelentette, hogy a Waberer’s teljes flottáját – 2200 magyar és román kamiont – felszereli az OmniExpress® telematikai megoldással. A vállalat emellett a Qualcomm webes FleetVisor™ platformját használja majd a járműflotta felügyeletére.

A fedélzeti számítógépre integrált OmniExpress rendszert és a digitális tachográfot együtt használva a Waberer’s menetirányítói távolról ellenőrizhetik, hogy mi történik a gépjárművezetővel és a járművel. Az OmniExpress összegyűjti a kamion helyzetével, a gépjárművezető viselkedésével és az üzemanyag-felhasználással kapcsolatos legfontosabb adatokat és GPRS-hálózaton keresztül továbbítja az információt a Qualcomm hálózatfelügyeleti központjának, ahonnan a Waberer’s munkatársai a FleetVisor Services portálon keresztül elérhetik azokat. Az OmniExpress használatával a Waberer’s optimalizálhatja tevékenységét és javíthatja az ügyfelek kiszolgálását helyi információk átadásával. A rendszer nyomon követi az úton lévő szállítmányokat, ezáltal előre tervezhetővé válik a be- és kirakodás ideje, a szállítmány érkezési időpontja pedig pontosan előre jelezhető lesz.

A FleetVisor Services portál teljesen integrált módon működik a Waberer’s TMS- (transportation management, fuvarszervezési) rendszerével és javítja a flottaüzemeltetés és a flottairányítás adminisztratív feladatainak hatékonyságát. Az irodai munkatársak napi szinten hozzájuthatnak a fuvarozási tevékenység hatékonyságával kapcsolatos adatokhoz, például ami a flottakihasználtságot, az üzemanyag-fogyasztást vagy a járművekre és gépjárművezetőkre vonatkozó költségeket illeti, de ugyanígy elérhetik a nemzetközileg szabályozott vezetési és munkaidőkhöz kapcsolódó információkat is. Ezek a fontos adatok grafikonok és táblázatok formájában állnak rendelkezésre, egyedi szűrésekkel érhetők el bármilyen időpontban, így a szállítás előre tervezhető és kalkulálható.

–„Fontos volt, hogy olyan új partnert találjunk, aki képes alkalmazkodni európai terjeszkedésünkhöz és stratégiánkhoz. Az ajánlott szolgáltatások és a színvonalas tanácsadás egyaránt komoly szerepet játszott döntésünkben” – mondta Wáberer György, a Waberer’s Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. –„A Qualcomm csapata aktívan közreműködött a rendszer saját folyamatainkra és struktúráinkra való adaptálásában.”

–„A Waberer’s stratégiai jelentőségű ügyfél, ami komoly segítség lesz abban, hogy a Qualcomm jelentősen terjeszkedhessen Kelet-Európában” – mondta Bill Karnazes, a Qualcomm Enterprise Services Europe ügyvezető igazgatója. –„Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk Magyarország legnagyobb szállítmányozóját a Qualcomm OmniExpress flottafelügyeleti megoldás kiépítésével, és ezzel hozzásegíthetjük a gépjárműpark és a gépjárművezetői kapacitás hatékonyabb kihasználásához.”

A Waberer’s Cégcsoportról

A Waberer’s International Zrt. Magyarország és Közép-Kelet-Európa piacvezető logisztikai szolgáltatója. A Waberer’s International Zrt. a Waberer’s Holding Zrt. cégcsoport tagjaként globális logisztikai szolgáltatásokat nyújt. A cégek megalapításakor a vezetők szándéka a szárazföldi szállítmányozásra és rakománykezelésre, raktári logisztikára és járműjavításra specializálódott cégek létrehozása volt. Ennek jegyében a Waberer’s Holding tevékenysége a logisztika minden területére kiterjed, annak modern értelmében is. Képzett szakembereket alkalmazva gondoskodnak az egyes tagvállalatok közötti hatékony együttműködésről és az integrált informatikai támogatásról.

A közép- és kelet-európai növekedés lehetővé tette a terjeszkedést a csoport számára a szomszédos piacokon is. A Waberer’s Holding nemcsak Romániában, Lengyelországban és Szlovákiában alapított leányvállalatokat, hanem a nyugati régióban – Spanyolországban és Németországban – is. További információ a www.waberers.com weboldalon.

A Qualcomm Enterprise Servicesről

A Qualcomm Enterprise Services 1988 óta kínál integrált vezetéknélküli rendszereket és szolgáltatásokat a világ szállítmányozási és logisztikai vállalatai számára. Több mint 1,3 millió leszállított eszközzel – amelyeket négy kontinens 39 országában használnak – a Qualcomm Enterprise Services olyan szakértelmet kínál, amelyekkel a vállalatok csúcsteljesítményt és kiemelkedő ügyfélszolgáltatásokat nyújthatnak. A globális léptékű, világszínvonalú, nonstop technológiai infrastruktúra, ügyfélszolgálat és professzionális szolgáltatások háttértámogatását élvezve a Qualcomm Enterprise Services kiváló helyzetben van ahhoz, hogy megfelelhessen több mint 2500 ügyfele egyre összetettebb ágazatspecifikus igényeinek, sőt, ezek elébe is mehessen. További információkért látogasson el a www.qualcomm.eu oldalra.

A Qualcomm Incorporated (Nasdaq: QCOM) CDMA-ra és más fejlett technológiákra épülő innovatív digitális vezeték nélküli kommunikációs szolgáltatások és termékek vezető fejlesztője és szállítója. A cég központja a kaliforniai San Diegóban található. A Qualcomm megtalálható a 2009-es FORTUNE 500® listában, és szerepel az S&P 100 és az S&P 500 indexekben. További információk a Qualcommal foglalkozó weboldalakon.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes