A ProLogis Megújuló Energia Csoportja bemutatta tetőre épített fotovoltaikus tesztterületét Denverben

Az első és egyetlen ingatlanvállalat, amely PV teszt-telepet fejleszt. A ProLogis Megújuló Energia Programja részeként elindította új, tetőre telepített napkollektor technológiákat tesztelő fotóvoltaikus (PV) teszt-telepét Denverben (Kolorádó).

Mi voltunk ez első olyan ingatlan vállalat, amely a nagyméretű napelemek telepítésének gyorsítása érdekében programot indított, amelyet most egy dedikált teszt-teleppel is gazdagítunk” – mondta Walt Rakowich, a ProLogis vezérigazgatója. „Ahogy a PV technológiák fejlődnek és új vállalatok lépnek be a piacra, kritikus fontosságú, hogy a ProLogis ismerje a technológiai és telepítési különbségeket, és minden épületnél és helyszínnél optimális telepítési megoldásokat biztosítson. Büszkék vagyunk ennek a programnak a növekedésére és arra, amit ez jelent a megújuló-energia iparban.”

Képen: Walt Rakowich, a ProLogis vezérigazgatója (balra), John Hickenlooper, Denver polgármestere (jobbra) és Matt Singleton, a ProLogis megújuló energiáért felelős alelnöke (középen) bejárják a test-telepet.

A ProLogis erőfeszítése remek példája annak, amit a helyi vállalatok tesznek a környezettudatosság és tiszta energia támogatásáért” – mondta John Hickenlooper, Denver polgármestere.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a vállalat denveri központját választotta teszt-telepnek, és hogy más helyi vállalatokkal is társult a projektben. A ProLogis segítségével egyre több megújuló energiát használhatunk Kolorádóban és világszerte.”

A teszt-telep maximum egyenáram generáló képessége 11 kWp, a 99 modul nyolc különböző gyártó terméke: Ascent Solar (NASDAQ: ASTI), First Solar (NASDAQ: FSLR), GS-Solar, MiaSole, Solyndra, Suniva, United Solar Ovonic és Xunlight. A kezdeti kiépítés, amely már energiát termel, számos technológia közvetlen összehasonlítását biztosítja, beleértve a monokristályos, az „üveg-az üvegen” vékonyfilmes és a hártya-szerű vékony filmes modulokat is. Az installáció emellett tizenhat, kifejezetten az egyes rendszerparaméterek tesztelésére tervezett, egyénileg felügyelt napelem sorozatot is tartalmaz.

A teszt-telep részeként a ProLogis a HatiCon Solar-ral együtt egy új tartószerkezetet is kifejlesztett, kifejezetten tetőre telepített, nagyüzemi méretű napelem installációkhoz.

Matt Singleton, a ProLogis megújuló energiáért felelős alelnöke hozzátette: „Ingatlantulajdonosként és fejlesztőként keressük a legkompatibilisebb megoldást a tetőinstallációkhoz, a szerkezeti terhelés és a tetők integritása szempontjából. Ez az új tartószerkezet szabványos könnyűsúlyú alumínium elemekből áll, amelyek karbantartható vízzáró kapcsolatot biztosítanak az épületekkel”.

A teszt-telep tervezéséhez és építéséhez a ProLogis számos kolorádói központú vállalatot bízott meg termékek és szolgáltatások biztosítására, mint például az Ascent Solar-t, a Colorado Moisture Control, Inc.-t, a Howard Electric, Inc.-t, az S.A. Miro, Inc.-t és az SMA America, LLC-t.

A ProLogis összesen 32, épületre telepített, vagy fejlesztés alatt álló napelem-rendszerrel rendelkezik Franciaországban, Németországban, Japánban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban. Az installációk összteljesítménye eléri a 24,6 MW-ot, területük több mint 984 800 négyzetméter.

A ProLogis megújuló energia csoportja 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy új üzleti lehetőségeket teremtsen, menedzselje az installációkat, valamint, hogy világszerte fejlesztésmenedzsment szolgáltatásokat nyújtson a megújuló energia projekteknek. A ProLogis több mint 42 millió négyzetméter napelemek telepítésére alkalmas tetőterülettel rendelkezik világszerte.

A ProLogis Megújuló Energia Programjának teszt-telepe maximum egyenáram generáló képessége 11 kWp, a 99 modul nyolc különböző gyártó terméke. A kezdeti kiépítés, amely már energiát termel, számos technológia közvetlen összehasonlítását biztosítja, beleértve a monokristályos, az „üveg-az üvegen” vékonyfilmes és a hártya-szerű vékony filmes modulokat is. Az installáció emellett tizenhat, kifejezetten az egyes rendszerparaméterek tesztelésére tervezett, egyénileg felügyelt napelem sorozatot is tartalmaz.

Forrás: tranzitonline.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes