A pályakezdőknél az Audi vezet

Az Audi Hungária volt a legnépszerűbb hazai vállalat a frissdiplomások körében végzett Figyelő-Hewitt KarrierStart kutatás alapján. A TOP 30-as listát 36 ezer pályakezdő  válaszaiból állították össze.
  A felmérésben tizenegy iparág legjobb vállalatai szerepelnek, melyek a hazai ágazat legnagyobb cégeinek számítanak. A kérdőíves kutatáskor kiderült, hogy a végzős fiatalok hogyan viszonyulnak az egyes iparágakhoz, mit gondolnak a jövendő munkaadókról.

A felmérésből megtudható, hogy még mindig az egyik legnépszerűbb és legvonzóbb iparág a pénzügyi szféra, ami jellemzően a magas fizetések, a szakmai fejlődés és a vonzó karrier ígéretét hordozza a felmérésben részt vevők szerint, ugyanakkor sokan kötik hozzá az ember-központúság, valamint a kihívással járó feladatok hiányát.
A másik vonzó terület az internet technológiai (IT) szektor: a magas fizetés mellett a pályakezdők kiemelték a kihívó, izgalmas munkavégzés és a szakmai fejlődés lehetőségét, emellett sokan vélték úgy, hogy az IT és a távközlés iparág a karrier és a csapatmunka területén is átlagon felüli lehetőségeket kínálhat a fiatalok számára. A szféra egyetlen említésre méltó negatívuma a fiatalok szerint az, hogy az itt megkövetelt munkamorál a magánélet kárára mehet.
A kevésbé ismert és népszerű területek közé az energia- és a gyógyszeripar tartozik. Utóbbi annak ellenére nem tartozik a kedveltek közé, hogy a frissdiplomások szerint a gyógyszeripar szereplői kiemelkedően sikeres cégek, és szinte minden tekintetben az átlagosnál jobb lehetőségeket kínálnak.
(www.fn.hu)

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes