A Parking Kft. készen áll arra, hogy átvegye az új parkolásüzemeltetési feladatokat

A Parking Kft. készen áll arra, hogy 2011 januárjától átvegye a parkolásüzemeltetési feladatokat a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-től a fővárosi tulajdonú közterületeken – közölte a cég hétfőn az MTI-vel

A közlemény szerint a VI., a VII., a VIII., a IX. és a XIII. kerület fővárosi főútvonalain a parkolásüzemeltetési tevékenységet a főváros tulajdonában álló cég látja majd el, ez az egyik első, fontos lépés az egységes budapesti parkolási rendszer megteremtése felé. Az ehhez szükséges döntést a Fővárosi Közgyűlés november 24-én meghozta: egyrészt felhatalmazta a főpolgármestert az elengedhetetlen cégjogi intézkedések megtételére, másfelől pedig megbízta a Parking Kft.-t azzal, hogy parkolóőröket vegyen fel, s teremtse meg az üzemeltetés feltételeit.

A cég kiemelte: a sajtóban megjelent információkkal szemben a Parking Kft.-nek nem okoz problémát az automaták üzembe állítása, szakmailag felkészült az előtte álló feladatokra.

Leszögezte, hogy az új parkolóautomaták beszerzésére az előző közgyűlés által jóváhagyott nettó 1,1 milliárd forint – amelyet a sajtóban megjelent cikkekben keresnek a társaságon – nem tűnt el, hiszen azt a Parking Kft. a fővárostól eredményes közbeszerzés híján sosem kapta meg. Az új automaták beszerzésére irányuló tender eredménytelen lett, a keresett összeg hiánytalanul megtalálható a főváros kasszájában – tette hozzá.

A közlemény szerint a főváros új vezetése a helyzetet megvizsgálva arra az álláspontra jutott, hogy szükségtelen milliárdos beruházással új automatákat beszerezni a ma működők helyett. Ezért úgy döntött a közgyűlés, hogy a BÖP Kft.-nél lévő automatákkal kell végeznie az önkormányzatnak a fővárosi közterületeken a parkolásüzemeltetést.
A Parking Kft. közlése szerint a főváros új vezetésének egyértelmű célja, hogy egységes legyen a parkolási rendszer és átlátható viszonyokat teremtsen a parkolásban. Ehhez az egyik első, fontos lépés a BÖP által üzemeltetett parkolóhelyek visszavétele a főváros üzemeltetésébe.

forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes