A PACCAR javuló első negyedéves árbevételről és nyereségről adott számot

„2010 első negyedévében javult a PACCAR árbevétele és nettó eredménye” – jelentette be Mark C. Pigott elnök-vezérigazgató.

Vállalatunk eredményei a teherautók észak-amerikai értékesítésének erősödését tükrözik, továbbá azt, hogy világszerte nőtt az alkatrészforgalmunk és a pénzügyi szolgáltatásaink nyeresége. Büszke vagyok 15 000 dolgozónkra, akik a nagy nehézségeket jelentő válság alatt is nagyszerű teljesítményt nyújtottak részvényeseink és ügyfeleink számára. Figyelemreméltó, hogy a PACCAR az autóipar egész világon tapasztalható, súlyos gondjai ellenére is kiemelkedő nyereségességet és részvénytulajdonosi hozamot tudott felmutatni, miközben nem áll le az új termékek fejlesztésével sem.

Jó mérlege és pozitív cash-flow-ja lehetővé tette a PACCAR számára, hogy folyamatos beruházásokkal javítsa működési hatékonyságát, a PACCAR MX dízelmotorhoz hasonló, innovatív termékeket fejlesszen ki, és több új teherautó-típussal is megjelenjen a piacon. Ezek a beruházások a vállalatunk hosszú távú növekedését szolgálják” – mondta el Mark C. Pigott elnök-vezérigazgató.

Az első negyedév pénzügyi eredményei az USA és Kanada piacán tapasztalható, kis mértékű elővásárlások hatását tükrözik, az ottani vásárlók ugyanis egyre többen állnak át az új EPA 2010 motor-emissziós technológiára. Az USA és Kanada haszonjármű-piacát a második negyedévben azonban kedvezőtlenül érinti, hogy az iparág a drágább járművekre áll át.

A PACCAR eredménye 2010 első negyedévében 68,3 millió dollár volt (bővített részvényenkénti hozam: 0,19 USD), szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 26,3 dollárral (bővített részvényenkénti hozam: 0,07 USD). Az értékesítésből és pénzügyi szolgáltatásokból származó első negyedévi nettó bevételek 2,23 milliárd USD-t tettek ki, szemben a 2009. évi 1,99 milliárddal.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes