A Nissan bejelentette az elektromos Leaf modelljét

Környezetbarát technológiák

A Nissan bejelentette az elektromos Leaf modelljét

A  normál hálózati árammal tölthető jármű végsebessége 140 kilométer óránként, hatótávja pedig 160 kilométer. 2011 márciusáig hatezer darabot terveznek eladni a Japánban 7,9 millió forintnak megfelelő összegért árusított modellből.

A 3,76 millió jen (7,9 millió forint) eladási ár messze meghaladja az átlagos autóvásárlók fizetőképességét. Az ár lényegesen magasabb a Toyota Prius alig valamivel több mint kétmillió jenes (4,2 millió forint) áránál, de mintegy egymillió jennel marad a Mitsubishi Motors Corp. tisztán elektromos i-MiEV modelljének ára alatt.

Elemzők szerint tömeges értékesítésre ebben a méretkategóriában csak kétmillió jenes ár alatt nyílik lehetőség.

Az amerikai piaci árat még nem közölte a Nissan, de azt elemzők ezt 25-30 ezer dollár közöttire teszik. Az amerikai autóvásárlók 7.500 dolláros adókedvezményt vehetnek igénybe teljesen elektromos autó vásárlásakor.

A Nissan 2011 márciusáig (a 2010-es japán pénzügyi év végéig) hatezer darabot tervez eladni az ötszemélyes elektromos autóból. A jármű végsebessége 140 kilométer óránként, hatótávja pedig 160 kilométer. Feltölteni normál hálózati árammal lehet. Az akkumulátorok feltöltéshez több órára van szükség.

A Leaf modell a Nissan és a Renault közös fejlesztése. Carlos Ghosn, a Nissan és a Renault vezérigazgatója szerint 2020-ra 10 százalékra növekedhet a teljesen elektromos üzemű autók eladási részaránya. Becslése meghaladja az ágazati szakértők előrejelzéseinek átlagát. (MTI)

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes