A NIF levelet írt Szigetmonostor polgármesterének

Szigetmonostor számára lehajtót a Megyeri-hídról semmilyen törvény nem ír elő – áll Reményik Kálmánnak, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elnök-vezérigazgatójának Molnár Zsolt, Szigetmonostor község polgármesterének a „Horányért Egyesület” helyi népszavazási kezdeményezése kapcsán megjelentekre írt, hozzánk is eljuttatott levelében.

Hamisnak nevezte azt a beállítást, hogy a beruházó törvényt sértett volna a lehajtó elhagyásával és ennek a törvénysértésnek a reparálásaként „jár” a községnek az építési engedélyben előírt Duna híd. A valóság az – olvasható a levélben –, hogy a két „tétel” jogi és környezetvédelmi szempontból független egymástól. A NIF Zrt. (volt NA Rt.) terveztette volna a le- és felhajtót a Szentendrei-szigetre, azonban a környezetvédelmi hatóság az engedélyezési eljárásban – a vízművek, mint szakhatóság véleménye alapján – a főváros ivóvízbázisának védelmében azt nem engedélyezte. Ugyanakkor Szigetmonostor, mint az engedélyezési eljárásban érintett önkormányzat, élve az adódó lehetőséggel feltételként írta elő a Duna híd építését, amit az engedélyező hatóság elő is írt az engedélyben.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes