A MÁV válasza a VEKÉ-nek

A MÁV Zrt. válaszolt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) a Népszabadságban szeptember 3-án megjelent közleményére. A civil szervezet a személyszállító vonatok folyamatos késését, illetve a szerelvények csökkenő kocsiszámát rótta fel a vasúttársaságnak.

A MÁV-START Zrt. hivatalos közleménye szerint a társaság az európai sztenderdek szerinti ülőhely-kihasználtságra törekszik. A civilek állításával ellentétben a személyszállításért felelős társaság nem 242, hanem csak 19 (a közlekedő vonatok mintegy hét százaléka) vonat kocsiszám-csökkenését ismeri be, ez az utasforgalmi igényeknek felel meg.A közlemény kitér arra, hogy az elmúlt évek sűrűn cserélődő vezetőségei mind más és más alapokon képzelték el a hazai kötöttpályás közlekedés modernizálását, és ennek következtében sérültek az utas- és ügyfélbarát, valamint a biztonságos közlekedés feltételei. Kitértek arra is, hogy a szakmai és társadalmi szervezetekkel maximálisan nyitottak és párbeszédre készek, ám a vasútra nehezedő kettős nyomás (utasigények és gazdaságliag hatékony működés) mellett nehéz minden elvárásnak megfelelni, és nem szabad figyelmen kívül hagyni a társaság alulfinanszírozottságát sem.

07

A forráshiány miatt az évi elvárt 250-300 kilométer vágánykorszerűsítés helyett mindössze 45-60 kilométernyi realizálódhat – ez romló pályaállapotokhoz, lassújelek kitűzéséhez, így a forgalom lassulásához vezet. Ez év áprilisában és júniusában a MÁV-START Zrt. valóban csökkentette néhány, alacsonyabb kihasználtságú vonaton a szerelvényekbe sorozott kocsik számát, a forgalom folyamatos figyelése mellett ígéretet tettek az igény szerinti kocsiszámnövelésre is.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes