A MÁV Trakció nullszaldós eredményt vár az idén

A MÁV Trakció az első tizenegy hónap adatai alapján várhatóan nullszaldós eredményt ér el – mondta Márkus Imre, a társaság vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Jelezte: az idei évben a gazdasági válság miatt az éves árbevétel az eredetileg tervezett 95 milliárd forinttal szemben várhatóan 92 milliárd forint lesz. Megjegyezte: a társaság a csökkenő árbevételhez igazította a költségeit.

Márkus Imre kifejtette, hogy a költségcsökkentés mintegy felét az üzemanyagon spórolták meg, részben a korszerűbb mozdonyok kevesebbet fogyasztanak, részben pedig a fuvarcsökkenés miatt kevesebb mozdony közlekedett. Jelentős költségcsökkenést értek el a humánterületen, éltek a korengedményes nyugdíjazás lehetőségével, illetve az augusztusban módosított kollektív szerződésben bevezették a rugalmas foglalkoztatást. A költségek csökkenéséhez vezetett az is, hogy a szolgáltattervezőknél teljesítménybérezést vezettek be az év második felében.

Az évértékelésében kiemelte, hogy a MÁV-Trakciónál egész évben munkabéke volt, mivel a szakszervezetekkel, kiváltképp a Mozdonyvezetők Szakszervezetével közösen megoldást találtak a gazdasági válság kezelésére, a foglalkoztatás biztonságának megőrzésére.

A vezérigazgató kitért arra, hogy a válság hatására szűkült a vasúti piac. Az árufuvarozáshoz mintegy 32 százalékkal, a személyszállításban 3-6 százalékkal kevesebb vontatási szolgáltatást rendeltek meg a vasúttársaságok.

További részletek >

- mfor -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes