A MÁV-START Zrt. forgalomba állította az első Szolnokon készült Stadler FLIRT motorvonatot

A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. szeptember 11-én forgalomba állította az első olyan FLIRT típusú villamos motorvonatot, amelynek kocsiszekrénye már a Stadler Rail Csoport közelmúltban megnyitott szolnoki járműgyárában készült.

A részben magyar gyártású elővárosi motorvonat már az 50. olyan jármű, amely a MÁV Csoport számára készülő, összesen 60 darab járműből álló flottából forgalomba áll. A MÁV-START által üzemeltetett motorvonatokból a szállítási ütemezésnek megfelelően a Stadler az utolsó vonatokat 2010 februárjában adja át.
A Stadler 2008 áprilisában rakta le az új vasúti járműgyártó üzemének alapkövét Szolnokon. Az építkezés és az üzembe állítás közel rekordidő alatt fejeződött be, ezért lehetőség nyílt arra, hogy az üzem részt vegyen a MÁV Csoport számára szállítandó FLIRT állomány utolsó 7 vonatának gyártásában is. A magyar szakemberek a gyártási folyamat során hét darab 4-részes FLIRT szerelvény 28 kocsiszekrényének hegesztését, összeállítását, és festését végezték. A szolnoki üzem, amely Európa egyik legkorszerűbb alumíniumhegesztő üzemének számít, az összes MÁV Csoport részére szállítandó vonat kocsiszekrényét átadta végszerelésre a Stadler Svájcban található bussnangi központjának.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes