A MÁV-START menetrendjével támogatja a balatoni szezont

A MÁV-START Zrt. a növekvő balatoni utazási igényekhez igazította nyári menetrendjét, amely június 19-től augusztus 29-ig lesz érvényben, és több újítást is tartalmaz – ismertette Kozák Tamás, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója szerdán Balatonfüred vasútállomásán, sajtótájékoztatón.

A nyári időszakban a Balaton északi partjára Budapestről kétóránként indulnak gyorsvonatok. Az elmúlt évhez képest változás, hogy a 7 vonatpárból 3 Balatonfüred és Tapolca között minden megállóhelyen megáll. A gyorsvonatok mellett további 2 pár személyvonat indul Budapestről az északi partra.
Hétvégenként több mentesítő járat is lesz a főváros és a Balaton között. Az esti órákban Tapolca és Keszthely között új személyvonat közlekedik. Június 18-tól esténként új vonatpár közlekedik Budapest és Keszthely között is. Ezen az útvonalon a gyorsvonatokon felül naponta 4 pár sebesvonat jár majd, amelyek a Balatonnál minden megállóhelyen megállnak.

Az éjszakai "bagolyvonatok" ismét közlekednek hétvégenként, ezúttal egy pár a fővárosból Budapest és Keszthely, míg további egy pár Budapest és Fonyód között. A Keszthelyről Budapestre tartó szerelvény a Velencei-tó partján is megáll, így az itt nyaralók is igénybe tudják venni az éjszakai járatot.
Varsóvia néven új nemzetközi vonat közlekedik június 18. és szeptember 5. között a lengyel fővárosból Kassán át a Balaton déli partján fekvő Keszthelyig. Záhonyból, Nyíregyháza – Debrecen – Szolnok útvonalon továbbra is biztosított az összeköttetés Tapolcára, emellett közvetlen vonatpár közlekedik Szombathelyről Tapolca és Balatonfüred érintésével Budapestig. Vasárnaponként a Tapolcáról 18:45-kor Székesfehérvárra induló személyvonat Budapestig közlekedik majd, amellyel az esti órákban is közvetlenül megközelíthető lesz a főváros.

A Budapest – Siófok – Nagykanizsa vasútvonalon továbbra is kétóránként közlekednek a gyorsvonatok, közvetlen keszthelyi kocsikkal. Közvetlen vonatok közlekednek Sátoraljaújhelyről, Miskolcról és Záhonyból Keszthelyre, továbbá hétvégenként Szegedről Fonyódra.
A nyári szezonban a Balaton déli partján több járat InterCity kocsikkal kiegészítve indul majd, a komfortosabb utazást 360 forintos pótjegy váltásával lehet igénybe venni.

A MÁV az idén újabb lépéseket tett a fellendülőben lévő balatoni kerékpárturizmus kiszolgálására. A dél-balatoni szolgáltatásfejlesztés legfőbb része, hogy öt poggyászteres kocsit kerékpárszállító kocsivá alakítottak át, és a távolsági járatok nagy részében lehetővé válik a kerékpárszállítás.
A Balatonnál az idén több kerékpáros közlekedést népszerűsítő rendezvény is lesz, amelyek megközelítéséhez a MÁV-START kedvezményeket biztosít, illetve megkönnyíti a kerékpárok vonaton történő szállítását. (Ilyenek lesznek BalatonBikeFest június 9-13. között, a Családi Bringatúra június 19-én, és a több időpontban is megtartott Balaton-kerülő túrák.)

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy a MÁV a tóparti önkormányzatokkal együttműködve fejleszti a vasútállomásait, növelve az utaskényelmet és a kiszolgálás minőségét. Bóka István, Balatonfüred polgármestere méltatta az eredményes együttműködést, de szólt arról is, hogy a közösségi közlekedésben a Balaton északi partján sürgős előrelépésre van szükség, egyebek közt a gyorsabb és a kényelmesebb vasúti közlekedés megteremtésével. A polgármester és a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke, Szikora Linda is üdvözölte a MÁV a biciklisturizmusért tett erőfeszítéseit, további lépésekre biztatva a vasúttársaságot.

Mosóczi László, a MÁV ZRt. vezérigazgató-helyettese a vasúttársaság és a rendőrség közötti jó együttműködésről beszélt. Erre építve a közelmúltban úgy döntött a cég vezetése, hogy minden olyan rendőrt pénzjutalomban részesít, aki vasúti vandálokat, rongálókat ér tetten.

Forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes