A MEWA logisztikai rendszere biztosítja a törlőkendők hatékony és környezetkímélő használatát

A teljes körű szolgáltatási rendszer keretében használt textíliák jelentős mértékben megkönnyítik a munka- és folyamatszervezést az ipari üzemekben. A textilmenedzsment-ágazat egyik legjelentősebb szereplője a MEWA, amely Magyarországon elsősorban törlőkendőiről és olajfelfogó szőnyegeiről ismert. A textíliákat saját fejlesztésű biztonsági konténerekben helyezik ki műhelyekbe és gyárcsarnokokba, illetve használat után az elszállításuk is ezekben történik. A MEWA logisztikai rendszere gondoskodik arról, hogy az ügyfelek számára mindenkor elegendő mennyiségű, tiszta, a felhasználási területnek megfelelő álljanak rendelkezésre.

 

A rendszer leveszi a textíliák kezelésével kapcsolatos szervezési és adminisztrációs feladatokat az üzemvezetők válláról, raktárkészlet nélkül is biztosítva az üzemegységek megfelelő mennyiségű és minőségű kendővel illetve szőnyeggel történő ellátását. Ráadásul jól átlátható vizuális jelzésrendszer gondoskodik arról, hogy a folyamat egésze során minőségük és felhasználásuk szerint el lehessen különíteni egymástól a különböző típusú textíliákat.

 

A MEWA öt különböző kendőtípust kínál ügyfeleinek. Ezek anyagukban, felületükben és nedvszívó tulajdonságaikban térnek el egymástól, s elsősorban az eltávolítandó szennyeződés jellege dönti el, hogy melyiket érdemes használni. A MEWA zárt rendszerében elkülönítik többek közt a nyomdákból érkező, sok festéket és egyéb vegyszereket tartalmazó használt törlőkendőket, a forgácsoló üzemekben fémszilánkokat felvett kendőket, és a sok olajat vagy zsírt tartalmazó textíliákat. Ilyen módon biztosítható, hogy az ügyfelek mindig a megfelelő minőségű textíliát kapják vissza. A különböző típusú törlőkendőket tartalmazó biztonsági konténereket színkódjuk alapján könnyen meg lehet különböztetni.

 

A tűzbiztonsági előírásoknak megfelelően a tárolók légmentesen zárnak, így azokat közvetlenül gyártócsarnokokban, akár a gépek mellett is el lehet helyezni. Minden üzembegységbe legalább két konténert szállítunk ki: egyet a tiszta, egyet pedig a szennyezett kendők tárolására.

 

A MEWA gépjárművezetői az ügyféllel egyeztetett csereperiódus szerinti időpontban, közvetlenül az üzemekben gyűjtik be a szennyezett, használt textíliákat, és helyezik ki a tiszta kendőket vagy olajfelfogó szőnyegeket tartalmazó konténereket. A textíliák használata során veszélyes anyag, így többek között ásványi olaj, oldószer, festék is kerülhet a kendőkbe, ezért a MEWA szállító járművei illetve szabályozott munkafolyamatai megfelelnek a veszélyes áruk szállítására vonatkozó ADR előírásoknak, a gépkocsivezetők pedig rendelkeznek az ezeknek megfelelő engedélyekkel.

 

A tisztítási eljárás során a legmodernebb, környezetkímélő technikával mossák ki a kendőket és szőnyegeket: a felhasznált vizet visszaforgatják, a kinyert olajt és zsírokat energiatermelésre használják, a veszélyes anyagokat megfelelő módon ártalmatlanítják. Az eljárás végén a tisztított textíliák ismét a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekbe kerülnek, és újra útnak indulnak a MEWA ügyfeleihez. A vizuális kódolás gondoskodik arról, hogy minden ügyfél a megrendelt minőségű, a felhasználási területnek megfelelő textíliát kapja meg. A MEWA logisztikai rendszere így biztosítja, hogy a gyártás zökkenőmentesen folytatódhasson.

MEWA textilmenedzsment

A MEWA a textilmenedzsment-szolgáltató ágazatban működő vállalatcsoport, amely Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Svájcban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Hollandiában és Magyarországon 42 telephellyel rendelkezik. A MEWA ipari felhasználók, műhelyek és vendéglátóipari egységek számára többször felhasznál-ható textilrendszerek fejlesztésével, működtetésével és szolgáltatásával foglalkozik. 2011-ben a 4.300 főt foglalkoztató vállalatcsoport 489 millió euró árbevételt ért el. A vállalatcsoport 1997 óta környezetközpontú irányítási rendszert működtet és ennek megfelelően ISO 14001:2004 szerinti minősítéssel rendelkezik. 2013-ban a Deutsche Standards kiadó ismét „Az évszázad márkája” elismerést adományozta a MEWA-nak, és egyúttal felvette a márkát „Az évszázad márkái – világítótornyok a márkák tengerében” című kiadványába.

 forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes