A második nagyváradi ipari parkot készítik elő

Nagyvárad déli peremén 23,8 hektáros területen hozzák létre a város második ipari parkját.

    Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a polgármesteri hivatal elkezdte az előkészületeket a második nagyváradi ipari park létrehozására.
    Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a park térségének urbanisztikai terve a városi önkormányzat jóváhagyására vár, és készül a megvalósíthatósági tanulmány a terület közművesítésére.
    A nagyváradi polgármesteri hivatal márciusban nyújtja be a dokumentációt az illetékes hatósághoz az ipari park cím elnyeréséért, és várhatóan áprilisban tartják meg az első versenytárgyalást az ipari park egyes parcelláinak a kiadására.
    A város déli körgyűrűje mellett fekvő 23,8 hektáros területen 26 parcellát különítettek el, amelyek területei egyenként négyezer és húszezer négyzetméter közöttiek. E parcellákon könnyűipari termelésben illetve nagybani kereskedésben érintett cégek megtelepedését várják. A polgármester bejelentése szerint négy vállalat már jelezte megtelepedési szándékát az  ipari parkban.
    Az ipari park területének 20 százalékát zöldövezetnek szánják, a környező lakóházakat pedig 18 méter széles erdősávval próbálják megóvni a zajártalomtól.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes