A Malév párizsi járatai menetrend szerint közlekednek

A Malév párizsi járatai a franciaországi sztrájk ellenére is menetrend szerint közlekednek kedden – közölte Hegedűs Ádám, a légitársaság szóvivője.

MALÉV gép

Az easyJet Párizsból érkező járata megérkezett Ferihegyre, de a diszkont légitársaság induló járatát törölte.

Egy hónapon belül negyedik alkalommal tartanak kedden országos sztrájknapot Franciaországban a kormány nyugdíjreform-tervezete ellen: reggel óta fennakadások vannak a vasúti, a légi és a városi tömegközeledésben, s ezúttal a gimnazisták és az egyetemisták is csatlakoztak a megmozduláshoz.

A nap folyamán 244 városban tartanak utcai felvonulásokat, ahova ismét milliókat várnak a szervezők. Az előző tiltakozó napokon a szakszervezetek szerint 3 millióan, a rendőrség szerint 1 millióan vettek részt a tüntetéseken.

Egyes szektorokban, elsősorban a közlekedésben határozatlan időre meghirdetett munkabeszüntetés akár szombatig is eltarthat, amikor is újabb utcai felvonulást szerveznek a szakszervezetek.

A vasutasok a korábbiakhoz hasonló arányban vesznek részt a megmozdulásban: megközelítőleg negyven százalékuk sztrájkol. A kötelező minimum szolgáltatásnak megfelelően az előzetesen bejelentett menetrend szerint a belföldi vonatoknak harmada közlekedik, a külföldi járatokat kevésbé, a Londont Párizzsal összekötő Eurostar vonatait pedig egyáltalán nem érinti a munkabeszüntetés. A párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtéren a járatok harminc százalékát, az Orlyn felét törölték. A párizsi tömegközlekedésben a vártnál kisebb a fennakadás: a metrók háromnegyede jár.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes