A magyar vasút továbbra is biztonságos

A 2011. június 6-án megjelent sajtóinformációkkal kapcsolatban a MÁV Zrt. a következő tájékoztatást adja.

Alaptalanok a médiában megjelent feltételezések, melyek szerint Magyarországon évente húsz-harminc alkalommal kerülnek veszélybe a MÁV utasai. Az indokolatlan és meggondolatlan pánikkeltés feleslegesen riogatja az utazóközönséget.

A megjelentekkel ellentétben a MÁV professzionális üzemirányításának és az alkalmazott biztonsági előírásoknak köszönhetően Európa egyik legbiztonságosabb vasúttársasága. A MÁV a hálózatán működő biztosítóberendezéseket folyamatosan üzemkész, működőképes állapotban tartja. A biztosítóberendezések kiegészítik, támogatják a vonatforgalom lebonyolítását, szavatolják a biztonságos vonatközlekedést, és normál üzemi körülmények között általuk előzhető meg az összeütközés, a kisiklás vagy a gázolás. A forgalmi szabályok maradéktalan betartása mellett a biztosítóberendezések meghibásodása esetén sem következhet be vasúti baleset. A biztosítóberendezések meghibásodásának eseteire a MÁV a dolgozókat rendszeresen képzi és vizsgáztatja ezekből az ismeretekből.

Továbbá, amennyiben akár műszaki meghibásodás, akár emberi mulasztás miatt üzembiztonságot érintő esemény következik be, haladéktalanul belső vizsgálat indul, amelyet indokolt esetben más hatóságok és szervezetek vizsgálatai egészíthetnek ki. A rendőrség értesítése és bevonása alapesetben csak a személyi sérülésekkel járó esetekben kötelező.

Mindemellett, a korábbi gyakorlaton túlmutatóan a MÁV vezetése azt tervezi, hogy minden esetben bevonja a rendőrséget is a vizsgálatba, annak érdekében, hogy minél átláthatóbb legyen a vasút működése.

MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes