A Magyar Innovációs Nagydíj különdíját kapta a Hedz

Idén 18. alkalommal került kiosztásra az ország legrangosabb innovációs díja, a Magyar Innovációs Nagydíj, melynek Innovációs Különdíját a Hedz Magyarország Kft. nyerte el az „iziSHOP mTicket és eTicket elektronikus menetjegy” termékcsalád kifejlesztéséért.

Az idén 18. alkalommal került megrendezésre az év legrangosabb hazai innovációs pályázata, a Magyar Innovációs Nagydíj, melyre ez évben a különösen nagy számmal beérkező pályaművekből a 18 tagú szakmai bírálóbizottság összesen 8 kategóriában hirdetett győztest. A 2009. év legeredményesebb fiatal vállalkozásának járó Innovációs Különdíjat a Hedz Magyarország Kft. és az általa kifejlesztett iziSHOP mTicket és eTicket újgenerációs elektronikus menetjegyrendszer nyerte. A díjat Dr. Fejes Sándor, a Hedz Kft. ügyvezető igazgatója vehette át a Parlament Főrendházi Termében Pakucs Jánostól, az Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnökétől és Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztertől.
Az iziSHOP elektronikus menetjegyrendszer lehetővé teszi, hogy segítségével az utasok menetjegyeiket vagy bérleteiket pénztáraknál való sorbanállás nélkül, az interneten vagy mobiltelefonon vásárolhassák meg, majd azt magán a mobiljukon mutathassák be. Hazánkban elsőként tavaly februárban Pécsett, a pécsi városi közlekedésben indult el mobiltelefonon használható, valódi papírmentes menetjegy szolgáltatás, melynek technikai hátterét is az iziSHOP mTicket biztosítja. A rendszer alapját egy Európában is egyedülálló, mobilszolgáltatóktól független, mobiltelefonon bankkártyás fizetést megvalósító, hazai és külföldi ügyfelek által egyaránt használható webáruházi szolgáltatás alkotja, melynek stratégiai banki fizetési partnere a CIB Bank.
A korábban már DM Üzleti Innovációs Presztizsdíjat és InnoMax díjat is nyert iziSHOP menetjegy rendszer fő újdonságát a mobil internet technológiák és egy központi adatfeldolgozási eljárás sajátságos kombinációjaként előálló egységes elektronikus menetjegy platform adja. Az iziSHOP mTicket szolgáltatás kiterjesztéseként az iziSHOP eTicket lehetővé teszi, hogy a jegyek a mobilok és az internet mellett hagyományos jegypénztárakban is megvásárolhatók legyenek, bemutatásuk pedig a mobiltelefonok képernyőjén kívül történhet klasszikus közlekedési chip kártyán, de meglévő személyes igazolványokon (pl. diákigazolványon, lakcímkártyán), sőt még a jó ideig biztosan forgalomban levő papír alapon is, vonalkód formájában. Az iziSHOP eTicket közlekedési szolgáltatói bevezetése többek közt azt is lehetővé teszi, hogy pl. meglévő igazolványainkat egyik városban helyi bérletként, másik városban napijegyként, a vasúton pedig vonatjegyként használjuk. A klasszikus, de hazánkban még csak elvétve használható közlekedéskártyás rendszerekkel szemben az új elektronikus jegyrendszer képes minden generáció számára egy jóval gyorsabban és szélesebb körben bevezethető, könnyebben hozzáférhető menetjegyrendszert biztosítani, nem utolsó sorban pedig mindezt a közlekedéskártyás rendszerek költségeinek töredékéért.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes