A ma HR stratégiája a jövő sikere

Még a gazdaság stabilizálódása előtt meg kell vizsgálniuk a vállalatoknak, hogy HR terveik – amelyekbe beletartozik a dolgozók toborzási, javadalmazási, megtartási, ösztönzési, oktatási és nyugdíjazási módjai -, megfelelnek-e a jövőre nézve is.

A HR stratégiák sikere, vagy kudarca dönti ugyanis el, hogy mely szervezetek válnak a következő évtized legjobb munkáltatóivá – hangsúlyozza legújabb tanulmányában a PricewaterhouseCoopers.

A bérek és előléptetések befagyasztása, a toborzás visszaszorítása, az oktatási költségkeret megcsonkítása, a nyugdíjprogramokat érintő változások és a gyenge vállalati kommunikáció miatt megrendült az utóbbi időszakban számos munkáltató és munkavállaló között a bizalmi viszony. Ezzel szemben akadnak olyan cégek is, amelyek a kevesebből többet kihozva, a bizonytalan foglalkoztatási környezet ellenére is fejlesztik munkavállalóikat.

A két eltérő stratégia próbája a felfutás időszaka lesz, amikor a gazdasági válság alatt hozott HR döntések elkezdik éreztetni hosszú távú hatásukat és megmutatkoznak a jó képességű munkavállalókért folytatott harc nyertesei és vesztesei – világít rá a tanulmány.
"Azokból lesznek győztesek, akik mindvégig hajlandók voltak anyagi áldozatokra munkavállalóik érdekében és új lehetőségeket kínáltak dolgozóik számára" – emelte ki Michael Rendell, a PricewaterhouseCoopers Humán Erőforrás Szolgáltatások részlegének globális vezetője.

További részletek->

- hrportal.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes