A logisztikai kontrolling a legfőbb költségcsökkentő eszköz

Ez derül ki az Adversum, a közép- és nagyvállalatok logisztikai tanácsadó vállalata által készített nem reprezentatív felmérésből, melyben logisztikai szakembereket kérdeztek meg a logisztikai költségek csökkentésének módjairól.

A logisztikai tanácsadó cég a saját ingyenes online tréningjére feliratkozott logisztikai szakembereket kérdezte meg arról, hogy melyik területen lehet a logisztikában a legnagyobbat megtakarítani. A válaszlehetőségek között szerepelt a készletgazdálkodás, a szállításoptimalizálás, a raktártechnológia karcsúsítása és a logisztikai kontrolling rendszer bevezetése.

Az 54 válaszadó között megtalálhatók nagyvállalatok közép- és felsővezetői, valamint egyéb logisztikai iránt érdeklődő szakemberek. A válaszadók közel 47 százaléka jelölte meg a logisztikai kontrolling rendszert, mint költségcsökkentő eszközt, a készletgazdálkodás 29 százalékot kapott, a szállításoptimalizálás 22 százalékot, míg a raktártechnológia mindössze 2 százalékot.

Duma László, az Adversum Kft. ügyvezetője így kommentálta az eredményeket: „Mindenképpen meglepő az eredmény. A készletgazdálkodás előkelő helyezésére számítottunk, fontos tendenciát mutat azonban, hogy a cégek leginkább a kontrolling rendszertől várnak költségcsökkenést. A raktártechnológia hátrasorolása is hangsúlyos információt hordoz, hiszen megerősíti a megrendelők igényeinek megváltozását az utóbbi években: egyre kevésbé van szükség raktároptimalizálásra és inkább más, stratégiaibb területeken dolgozunk, mint például a készletgazdálkodás, a szállításoptimalizálás és a logisztikai kontrolling. Úgy tűnik, változik a piac és ehhez kell alkalmazkodni.”

Az Adversumról:

Az Adversum Kft. 2003 óta a közép- és nagyvállalatok logisztikai szakembereinek tanácsadója. Referenciáik között találunk többek között italipari, elektronikai, autóipari termelő és egyéb nagykereskedő vállalatokat.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes