A logisztikai előnyök hozták ide a Mylant

Első lépésben globális logisztikai központot hoz létre a komáromi ipari parkban a Mylan amerikai, generikus és speciális gyógyszereket gyártó cég – jelentette be Rajiv Malik ügyvezető igazgató.

A logisztikai előnyök hozták ide a Mylant

(Beruházási célpontként Magyarországon kívül a másik három visegrádi állam, valamint Románia jött szóba.) Komárom mellett – az elérhető, képzett munkaerőn kívül – leginkább az szólt, hogy azonnal lehet költözni, és az ipari parkban rendelkezésre áll terület további bővítéshez is. Arra a kérdésre, hogy terveznek-e gyógyszergyártást is Magyarországon, Malik azt mondta: a tapasztalatoktól függően hozzák meg a jövőben a fejlesztési döntéseket. A 67 millió euró (19,4 milliárd forint) értékű beruházással mintegy 400 új munkahely jön létre. A cég egy 10 ezer négyzetméteres csarnokot vásárolt első lépésként, ahová több csomagolósort állít be. [Az üzemcsarnokot korábban a mobiltelefon-alkatrészeket gyártó Perlos Kft. használta, ám megszűnt a termelés, miután Komáromban veszteségessé vált (Napi, 2009. január 14.).] A Mylan különböző európai gyártóegységeiből érkező, szájon át szedhető tabletták és kapszulák csomagolására alkalmas központ lesz Komáromban. A beruházás keretében csomagoló, tároló és támogató funkciókat (így minőségellenőrző laboratóriumot is) alakítanak ki. A csarnok mellé 17,5 ezer négyzetméteres raktárt is felhúznak. A tervek szerint 2011 elején indulhat a gyártás, az üzem teljes kapacitásra pár év alatt "pöröghet" fel. A világ harmadik legnagyobb generikus gyógyszergyártója világszerte több mint 15 ezer embert foglalkoztat, csaknem két tucat országban gyártja és 140 országban értékesíti termékeit. A Mylan két éve forgalmaz Magyarországon generikus készítményeket, évente mintegy egymilliárd forint értékben.

Forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes