A kínai buszbotrány után újra tendereztet a Vonálbusz

A Volánbusz Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki 60 új autóbusz vásárlására, a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Korábban egy kínai szállító nyert, ám végül nem kötöttek vele szerződést.

image

A Volánbusz 20 darab kéttengelyes, alacsony belépésű szóló, továbbá 40 darab háromtengelyes alacsony belépésű szóló autóbuszra kér ajánlatot, mindkét kategóriában 20-20 opciós járműre is igényt tart.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három év átlagában az autóbusz-forgalmazásból származó nettó árbevétele elérte az évi 1,5 milliárd forintot. Az ajánlattevőnek szállítási referenciát kell bemutatnia – az ajánlattételi határidő lejártát megelőző 36 hónapban – akár egy, akár több megrendelővel kötött szerződésből származó, legalább 50 darab, legalább 11,5 méter hosszúságú új, alacsony belépésű szóló autóbuszról.

Az ajánlattételi határidő július 26. A legalacsonyabb összegű ajánlat lesz a nyertes. Az eljárás eredményhirdetésének tervezett időpontja augusztus 25., míg a szerződéskötésé az ettől számított 30. napon lesz.

A Volánbusz Zrt. tavaly márciusban írt ki 75 autóbusz beszerzésére pályázatot, majd ezt pénzhiányra hivatkozva 60-ra, valamint további opciós vételi lehetőségre szűkítette. A Volánbusz az akkori tender nyerteseként a kínai XIAMEN King Long United Automotíve Industry Co-t hirdette ki, míg az azt követő legkedvezőbb ajánlattevőnek a cseh VIKO s.r.o-t jelölte meg.

Az eredményt az Alfa Busz Kereskedelmi Kft. többször is megtámadta, amit a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elutasított. A Volánbusz Zrt. a jogszerű eljárást jóváhagyó közbeszerzési döntőbizottsági határozat ellenére 2010. március 26-án elállt a nyertes ajánlattevővel, a kínai XIAMEN King Long United Automotive Industry Co-val való szerződés megkötésétől. A döntést a társaság azzal indokolta akkor, hogy a buszok beszerzésére ne egy alaptalan vádaskodással terhelt eljárás eredményeként kerüljön sor.
A Volánbusz Zrt. 626 saját járművel rendelkezik, ezek átlag élettartama 10 év alatti. A közszolgáltatási feladatok ellátásához alvállalkozókat is bevon a tevékenységébe.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes