A kegyeleti ünnepek miatt változik a vonatok menetrendje

A kegyeleti ünnepek miatt október 31-én és november 1-én változik a vonatok közlekedési rendje, ugyanakkor a szombatról vasárnapra történő óraigazítás ezt nem befolyásolja – tájékoztatott a MÁV Zrt.

2010. október 31-én és november 1-én az óraátállítás és a kegyeleti ünnepek miatt változik a vonatok közlekedési rendje. A téli időszámítás miatt a vonatok menetrendjét nem kell módosítani, azonban a kegyeleti ünnepnapok miatt vasárnap ünnepnapi, hétfőn pedig vasárnapi közlekedési rend lesz érvényben. A kegyeleti ünnepkör ideje alatt a megnövekvő utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében az alábbi rend szerint közlekednek a személyszállító vonatok:
- október 31-én (vasárnap) – ünnepnapi menetrend,
- november 1-jén (hétfőn) – vasárnapi menetrend lesz érvényben.

November 2-án, kedden már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok. A kegyeleti ünnep ideje alatt a MÁV-START Zrt. a kényelmesebb utazás érdekében a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon – az igényekhez és lehetőségekhez igazodva -a vonatok szerelvényeit megerősítve, több kocsival közlekedteti. A tapasztalatok alapján a személyszállító vasúttársaság javasolja kedves utasainak a pénztárak előtti sorbanállás elkerülése érdekében a menet- és helyjegyek, valamint a regisztrációs jegyek elővételi megváltását, illetve az internetes jegyvásárlás igénybevételét.

Az óraigazítás miatt a vonatok menetrendjét nem kell módosítani

Szombatról vasárnapra virradóan, azaz október 31-én hajnali három óráról két órára kell állítani az óramutatókat – ekkor kezdődik a téli időszámítás. A vonatok menetrendjét az óraigazítás miatt nem kell módosítani, azonban négy nemzetközi és egy belföldi vonat a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várja be a téli időszámítás szerinti időt.

Az óraigazítás hajnalán a nemzetközi vonatok közül a Bécs-Budapest-Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon közlekedő Dacia EuroNight mindkét járatát Magyarországon éri az időszámítás váltás. A vonatok Lőkösházán várják be a téli időszámítás szerinti indulási idejüket, körülbelül egy órát várakoznak. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád és Budapest felől érkező járatai Kelebián várakoznak a téli időszámítás szerinti indulási időre. Ami a belföldi vasúti közlekedést illeti, vasárnap hajnalban csak egy vonatot érint az óraigazítás; Somoskőújfalu – Hatvan vasútvonalon közlekedő 5819 számú személyvonat Somoskőújfalu állomásról már a téli időszámítás szerint indul.
Az ünnepköri menetrendről az utasok indulás előtt érdeklődhetnek a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon, vagy tájékozódhatnak a www.mav.hu honlapon.

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes