A karcag-tiszafüredi vasútvonalon is zakatol a vonat

Újraindult a karcag-tiszafüredi vasúti mellékvonalon a személyszállítás. Az első, nemzeti színű koszorúval, zászlókkal feldíszített szerelvény a térség országos politikusait, polgármestereit szállítva vasárnap futott be Karcagra. A helyiek körében „kispiros”-nak becézett szerelvényt mintegy 300 helyi lakos fogadta nagy ovációval.

mellekvonalak

Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, Nagy-Kunság fideszes országgyűlési képviselője a fogadóünnepségen köszönetet mondott mindenkinek, aki „Debrecentől Budapestig” segítette az újraindítás megszervezését. Emlékeztetett, 193 nap telt el a személyszállítás megszüntetése óta, és a helybéliek attól kezdve mindvégig hittek abban, hogy az csak múló állapot lesz. Nemcsak a vasútvonal született újjá, hanem az a 60 ezer ember is, akit a térségben naponta kiszolgál – fogalmazott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere úgy fogalmazott, hogy a magyar történelemben már nagyon sokszor volt károkozás, és hosszú időbe telt, mire helyrehozták. A karcagi vasút újjászületése esetében most ez gyorsan sikerült, köszönhetően a Fidesz választási győzelmének – fűzte hozzá.

A karcag-tiszafüredi vasútvonalon egyelőre naponta három vonatpár közlekedik a reggeli, a déli és a délutáni órákban.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes