A Hungaroring Tanpálya folytatja közlekedésbiztonsági kampányát

cache_img4e8c04097d9d1[1]

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum azonnal csatlakozott az ENSZ és a WHO biztonságos közlekedésért felhívásához, és a korábbi sikeres rendezvényük után most újra folytatják közlekedésbiztonsági kampányukat.

Az rvo.hu tájékoztatása szerint mindehhez megnyerték az ország egyik legjobb raliversenyzőjét, Herczig Norbertet, aki amellett, hogy az arcát adja az eseménysorozathoz, szeptember 23-án Gödöllőn, és 28-án Győrben előadásokat is tartott a biztonságos közlekedésről.

2011. május 11-e volt a kezdőnapja annak a nemzetközi közlekedésbiztonsági kampánynak, melyet az ENSZ és a WHO hirdetett a világ közútjainak biztonságosabbá tétele érdekében. Az eredetileg „Decade of Action for Road Safety 2011-2020” néven futó figyelemfelkeltő eseménysorozat a közúti közlekedési balesetben elhunytak és sérültek számának csökkentését tűzte ki célul. Mivel a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum már 1998 óta a dolgozik a honi közlekedésbiztonság javításán, magától értetődő volt csatlakozásuk a kezdeményezéshez.„Filozófiánk szerint a következő évtized közlekedésbiztonságának javítása érdekében azokat kell a lehető legjobban kitanítani a vezetés fortélyaira, akik meghatározzák az elkövetkező tíz év közlekedését: a fiatalokat. Ezért tanulóvezetőket és friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalokat hívtunk meg egy vezetéstechnikai tréningre, ezzel továbbfejlesztve vezetési tudásukat” – elevenítette fel a nyitóeseményt Barabás Judit, a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft értékesítési vezetője.

Mivel a rendezvény nagy sikert aratott, a tanpálya vezetősége úgy döntött, szeptember 23-án a gödöllői egyetemen és 28-án Győrben folytatják sorozatukat. „Gödöllőn aktív részt vállal az előadásokban és a bemutatókon a rendőrség és a tűzoltóság is, és bízunk abban, hogy Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szóban bemutatná a mogyoródi pálya működését, jövőbeni terveit. Ezen kívül gyakorlati bemutatókat szervezünk képzett instruktorok segítségével, de lehetőség lesz kipróbálni a biztonsági öv szimulátort illetve a részegséget szimuláló szemüveget” – árulta el Barabás Judit.

Az eseménysorozatnak az ország egyik legjobb raliversenyzője, 2009 abszolút magyar bajnoka, Herczig Norbert (Skoda Rally Team Hungary) lesz a kampányarca. „Pontosan tudom, hogy a jó vezetéstechnika elsajátítása hosszú évek fáradságos munkájának eredménye. Elengedhetetlennek tartom, hogy aki az utakon közlekedik, az időközönként látogasson el a Hungaroringen található vezetéstechnikai tanpályára és ott tesztelje, fejlessze tudását” – fogalmazott Herczig Norbert, akitől a gyakorlatban is tanulhat az a tíz-tíz szerencsés, aki ingyen vehet részt a Hungaroringen rendezendő vezetéstechnikai napon.

 

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes