A Horváth Rudolf Intertransport regionális logisztikai központot alakított ki

A Horváth Rudolf Intertransport (HRI) Kft. a hatvani telephelyének infrastrukturális és információtechnológiai fejlesztésével, illetve bõvítésével regionális logisztikai központot alakított ki. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg. A fejlesztés összköltsége meghaladta a 222,5 millió forintot, a támogatásé a 89 milliót.

A Horváth Rudolf Intertransport regionális logisztikai központot alakított ki

A HRI Kft. fõ profilja az árufuvarozás, melyet 2003-ban logisztikai alapszolgáltatásokkal bõvített Gyöngyösön. Mivel ez a kapacitás nem tudta megfelelõen kielégíteni a vevõi igényeket, ezért a társaság 2007-ben Hatvanban vásárolt telephelyet. Ennek bõvítését, infrastrukturális fejlesztését 2010-ben vették tervbe, és vissza nem térítendõ támogatás lehetõségével, pályázat keretében valósították meg. A beruházással lehetõvé vált a cég székhelyének áthelyezése Gyöngyösrõl Hatvanba, a központ fejlesztésével és bõvítésével pedig magas színvonalú, komplex logisztikai szolgáltatások nyújtása. Ehhez elengedhetetlen volt az adminisztratív és a szakmai háttér megteremtése, ezért a beruházás keretében korszerûsítették az irodaépületet, valamint szervizmûhelyt hoztak létre, amely a felesleges idõkiesések és többletráfordítások elkerülése érdekében tehergépjármûjavításhoz, -karbantartáshoz, -vizsgáztatáshoz biztosít megfelelõ környezetet logisztikai kiegészítõ szolgáltatás keretében. A hatvani épületegyüttesben az átalakítás megkezdéséig raktározási tevékenységet folytattak, az irodaépületet bérbeadással hasznosították.

Mivel a Regionális logisztikai központ kialakítása a Horváth Rudolf Intertransport Kft. hatvani telephelyén címû projekt tavaly nyáron jóváhagyott pályázatának kiírása szerint a teljes elszámolható költség maximum 20 százaléka lehetett kiegészítõ alapszolgáltatáshoz kapcsolódó beruházás, így az elmúlt évben több pályázaton kívüli beruházás is megvalósult. A logisztikai központ fejlesztéséhez szorosan kapcsolódott a társaság másik 2010-ben végzett beruházása is. Ennek keretében egy 6600 négyzetméteres új csarnoképületet építettek, és számos, a mûködéshez elengedhetetlen berendezést – egyebek között targoncákat, indukciós felrakó komissiózógépeket, rádiófrekvenciás vonalkódolvasó eszközöket – szereztek be, ugyancsak uniós támogatással. Ezekkel a beruházásokkal a HRI Kft. fedett raktári kapacitása a hatvani székhelyén meghaladja a 12 ezer négyzetmétert. Ezt a tervek szerint egy további hatezer hatezerméteres csarnoképülettel kívánják fejleszteni.

 

forrás: logisztika.com

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes