A helyreállításhoz az út a kiskereskedelmen át vezet

A World Retail Congress megnyitó panel beszélgetéséhez csatlakozik az Európai Központi Bank (EKB) egyik vezető képviselője is. Az előzetes várakozásokról kongresszus sajtófőnöke, Emma Hammond nyilatkozott az Élelmiszernek pénteken: „A kiskereskedők az elmúlt tizennyolc hónap során a legutóbbi 60 év legmélyebb válságával kényszerültek csatározni. Háborgó pénzpiacok, megváltozó fogyasztók, elmozdulás az online világa felé, ezek jellemzik legjobban a helyzet bonyolultságát. A világ kiskereskedelmi ágazatának legnagyobb idei rendezvényén a piac szereplői közösen keresik a megoldásokat.”

A nehézségek leküzdése és a további válságok elhárítása miatt a piac legfontosabb vállalatainak vezetői nagy várakozással tekintenek az EKB igazgatóságának osztrák tagjával, Gertrude Tumpel-Gugerell asszonnyal való találkozás elé. Ő ugyanis nemrég nyilatkozott Brüsszelben arról, hogy az EKB kiemelkedően fontosnak tartja a gazdasági rendszer kockázatainak elemzését, amelyre európai tanácsot hoznak létre január elsejétől. A tanácsot az EKB ellátja majd olyan adatokkal és információkkal, amelyek szükségesek a rendszer kockázatainak feltárásához és elemzéséhez.

A kongresszuson képviseltetik magukat a kereskedelmi szakmai szövetségek Ausztráliából, Dániából, Dél-Afrikából, Indiából, Kínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, Skandináviából, Szingapúrból és az USA-ból. Jelen lesznek a Világgazdasági Fórum vezetői is.

Az USA Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetségének elnöke, Matthew Shay így foglalja össze az aktuális helyzetet: „A sok  bizonytalanság mellett abban biztosak lehetünk, hogy a munkahelyek közül minden ötödiket a kiskereskedelem adja, és a fogyasztók költése teszi ki az USA nemzeti össztermékének kétharmadát, úgyhogy a gazdaság helyreállításához az út a kiskereskedelmen át vezet.”

A kiskereskedelmi világkongresszus programjában több mint 130 előadó szerepel. A résztvevők száma meghaladja az ezret.

Forrás: eleLmiszer.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes