A Grainger sikeresen lezárta a Fabory-csoport akvizícióját

A Fabory erősíti a Grainger európai jelenlétét – Magyarországon továbbra is dinamikusan fejlődik a Fabory

A New York-i tőzsdén jegyzett amerikai Grainger csoport bejelentette, hogy sikeresen lezárta a hollandiai székhelyű Fabory akvizícióját. A Fabory dinamikusan fejlődő, Magyarországon is jelen lévő kötőelem kereskedelmi lánc, amely professzionális vevők számára kötőelemeket, szerszámokat és ipari segédanyagokat forgalmaz. A 7,2 milliárd dolláros forgalmú Grainger a felvásárlással megvetette lábát az európai piacon.

A Grainger Észak-Amerikában piacvezető vállalat, amely vállalati vevőket lát el karbantartáshoz, javításhoz és üzemeltetéshez szükséges termékekkel. A cég mintegy 600 kiskereskedelmi egységgel rendelkezik – ezek közül több mint négyszáz az Egyesült Államokban található -, s vevői egymillió termék közül válogathatnak. Az USA-n kívül a vállalat Kanadában, Mexikóban, Kolumbiában, Puerto Ricóban és Panamában, illetve Indiában, Kínában valamint Japánban rendelkezik leányvállalatokkal. Ezt egészíti ki a most megvásárolt Fabory európai hálózata.

A tilburgi (Hollandia) székhelyű Fabory a kötőelemek piacán Hollandiában és Belgiumban is vezető szerepet tölt be. A csoport 16 országban van jelen, 120 ezer professzionális ügyfelet lát el, katalógusa 80.000 terméket tartalmaz. 2011-ben a csoport mintegy 250 millió eurós árbevételre számít.

A Fabory Magyarországon dinamikusan terjeszkedik, minden egyes egységével újabb és újabb munkahelyeket teremt országszerte. A cég nemrégiben nyitotta meg nyolcadik üzletét, és a következő két évben további boltok megnyitását tervezik. Elsősorban a professzionális vevőkre számítanak, akik a rendeléstől számított 24 órán belül bármilyen kötőelemet, szerszámot vagy segédanyagot megkaphatnak. A cég 2010-es árbevétele meghaladta a nyolcszázhúsz millió forintot, idei várható bevételük pedig közel egymilliárd forint lesz, de három éves távlatban forgalmuk megduplázódásával számolnak.

„A Faboryval együttműködve azt tervezzük, hogy segítjük és felgyorsítjuk hálózatuk és termékskálájuk bővítését. Egyúttal minden egységünkben kamatoztatni tudjuk szakértelmüket és tapasztalatukat a kötőelemek területén” – mondta az akvizícióval kapcsolatban Court Carruthers, a Grainger International elnöke.

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes